Újabb döntéseket hozott a kecskeméti operatív törzs az óvodákkal kapcsolatban

A kecskeméti operatív törzs határozata alapján, az önkormányzati fenntartású óvodákban, ha a gyermek családjában, vele közös háztartásban igazolt Covid-fertőzött személy van, úgy a gyermek kontaktszemélynek minősül és nem vehet részt az óvodai nevelésben.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Az önkormányzat pénteken közölte, hogy az operatív törzs a kialakult járványhelyzetben a személyes találkozások minimalizálása érdekében kéri az önkormányzati fenntartású óvodák vezetőit, hogy a külső munkatársak által vezetett fakultatív foglalkozásokat átmenetileg szüneteltessék az intézményben.

Az operatív törzs felhívja az óvodai nevelésben részesülő gyermekek szüleinek a figyelmét arra, hogy amennyiben a gyermek családjában, vele közös háztartásban igazolt Covid-fertőzött személy van, úgy a gyermek kontaktszemélynek minősül és nem vehet részt az óvodai nevelésben.

Az operatív törzs javasolja, hogy amennyiben az intézményvezető tudomására jut ilyen információ, úgy az érintett gyermek óvodai ellátását erre az időszakra utasítsa vissza, az óvodai nevelésben résztvevő gyermekek és az óvodapedagógusok egészségének védelme érdekében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában