Kecskeméten rendkívüli közgyűlésen döntenek, kötelező legyen-e az oltás

Mint ismert, a kormányrendelet értelmében a polgármesterek döntenek arról, előírják-e az önkormányzati intézmények és a polgármesteri hivatalok munkatársainak kötelező oltását. Kecskeméten ezügyben rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz csütörtökön délelőtt.

Hraskó István

Nyíregyháza, 2021. június 20. Oltáshoz készíti elõ az asszisztens a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. június 20-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A kormány új védelmi intézkedései szerint az önkormányzati szférában a polgármesteri hivatalok és önkormányzati fenntartású köznevelési, szociális, kulturális és egyéb intézmények esetén a polgármester dönthet arról, hogy előírja-e a foglalkoztatottaknak a védőoltás felvételét. Az első oltás felvételére legalább 45 napos határidőt állapíthat meg.

Mind a versenyszférában, mint az állami, mind az önkormányzati szférában érvényes, hogy a gyesen, gyeden lévő foglalkoztatottak, valamint a más okból tartós távollevő számára nem lehet kötelező a védőoltás. Szerkesztőségünk úgy értesült, az ügyben rendkívüli közgyűlés várható csütörtök reggel. Információnkat több képviselő is megerősítette.

A múlt heti döntések szerint az egészségügyi dolgozók után a kormánytisztviselőktől, honvédelmi, rendvédelmi, az állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóitól, az állami fenntartású kulturális és felsőoktatási intézmények dolgozóitól, az adóhivatali dolgozóktól, az állami fenntartású általános és középiskolák dolgozóitól is elvárt az oltás felvétele.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában