bács-kiskun

2021.11.19. 15:06

Jubileumot ünnepelt a mérnöki kamara

25. évfordulót ünnepelt a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara csütörtökön.

Horváth Péter

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara. A mérnökök egy kis csoportja célul tűzte ki még 1989-ben, hogy kialakítják egyrészről a mérnöki munka etikai, érdekképviseleti rendszerét, másrészről a szakmagyakorlási jogosultságok engedélyezésének feltételrendszerét. A Mérnöki Kamarai Egyesület közel hét éven át munkálkodott.

Az egyesület munkája 1996-ban beérett, a parlament egyhangúlag elfogadta azt a törvényt, mely köztestületi rangra emelte a tervező- és szakértő mérnökök szerveződését. A Tudomány és Technika Házában 1996. november 18-án tartott alakuló ülés keretében 118 taggal jött létre a szervezet, a taglétszáma mára meghaladta a 680 főt.

A területi kamarák egyik fő feladata, hogy kormányrendelet alapján a Magyar Mérnöki Kamara által elkészített és kiadott továbbképzési szabályzat szerint szervezzék meg az érintettek kötelező éves szakmai továbbképzéseit.

A kamara a jövőben kiemelt feladatának tartja többek között a felsőoktatási tanulmányaikat frissen befejezett, a mérnöki szakterületeken dolgozni kezdő fiatalok bevonzását a kamarai vérkeringésbe.

A kamara székhelye Kecskeméten, a Klapka utca 19. II. 8. szám alatt található. A titkárság készséggel áll az érdeklődők és a tagok rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában