Járványügyi intézkedéseket vezettek be a kiskunhalasi városházán

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében vezettek be intézkedéseket a kiskunhalasi városházán is, ahol szájmaszk használata, lázmérés és kézfertőtlenítés mostantól kötelező. Az önkormányzat intézményeinél a vezetők saját hatáskörben dönthetnek a védőoltás kötelező felvételéről, a Városházán ilyen jellegű döntés eddig nem született.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A Hivatal és az Önkormányzat területére belépő minden külső személy és ügyfél köteles szájmaszkot viselni, továbbá kötelesek egymástól és a dolgozóktól a 1,5 méteres védőtávolság megtartására – adta közre Kollárné dr. Lengyel Linda jegyző.

A közleményben az olvasható, hogy „a Hivatal és az Önkormányzat területére belépő minden külső személy és ügyfél köteles a portán való belépéskor az érintés nélküli lázmérés tűrésére és a szenzoros kézfertőtlenítő használatára.”

Az ügyfélfogadás kizárólag előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján történik, a 77/523-100 telefonszámon érhető el a halasi városháza. – Az intézkedések célja a koronavírus terjedésének megelőzése – írta közleményében a város jegyzője.

Farkas Dániel, a Polgármesteri Titkárságának kabinetvezetője hírpotálunk érdeklődésére közölte, hogy az önkormányzat intézményeinek vezetői saját hatáskörben dönthetnek a védőoltás kötelező igénybevételéről. Közölte azt is, hogy a városházán ilyen jellegű döntés eddig nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában