Lelki egészség központ

2021.11.06. 12:20

Ingyenes pszichológusi segítséget nyújtanak a lakosságnak a halasi szakemberek

Különféle lelki krízishelyzetek megoldását segítik a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda Lelki Egészség Központjának és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának pszichológusai, támogató beszélgetésekkel – derül ki a felhívásukból.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) Lelki Egészség Központjának működésének célja többek között a mentális egészség megőrzése, valamint a mentális problémák korai felismerése. Ezt szolgálják tematikus előadásaik, tréningjeik, saját élményű műhelyeik, valamint a segítőcsoportok és az egyéni tanácsadás is, amit a területükhöz tartozó Kiskunhalasi járásban élő lakosok vehetnek igénybe.

Nem először hirdetett meg az iroda ingyenes pszichológiai segítségnyújtást a halasi és környékbeli lakosok számára. Tavaly, már a koronavírus-járvány első hullámának idején (a lezárásokhoz igazodva) telefonon és interneten keresztül álltak a lakosság rendelkezésére, hogy segítsék a társas elszigeteltség fokozta érzékenység vagy épp a bizonytalan helyzet miatti szorongás kezelését.

Legfrissebb programjukkal pedig a szakemberek azokon a területeken kínálnak támogató beszélgetésre lehetőséget, amelyeken, eddigi tapasztalataik alapján, a leginkább szükség van hozzáértő segítségnyújtásra.

Így a szülés utáni depresszió, a veszteség és gyász feldolgozása, a depresszió, valamint a szorongásoldás került munkájuk fókuszába.

Arra kérik a lakosságot, hogy aki önmagában vagy hozzátartozóján észlel bármilyen mentális változást a fentebb felsorolt területekkel kapcsolatban bátran keresse fel az irodát.

Érdeklődni a 06-77/522-085-ös telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen lehet.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában