beruházások

2021.10.02. 10:39

Több fejlesztést is átadtak Nemesnádudvaron

A művelődési házat, a köztemetőt és egy játszóteret is felújítottak a településen az elmúlt időszakban.

Márton Anna

Ünnepélyes keretek között adták át a játszóteret

Fotó: K. K.

Három napon át tartott idén a hagyományos Szent Mihály-napi újborünnep. A jó hangulatú rendezvényen a legújabb fejlesztéseket is átadták a közönségnek. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. A rendezvény első napján átadták az elmúlt időszakban elkészült beruházásokat, melyeket pályázati forrásokból valósítottak meg.

Tavaly felújították a nemesnádudvari művelődési házat és új eszközöket szereztek be közel húszmillió forint támogatásból. A felújítás során kicserélték a hideg és a meleg padlóburkolatokat, a beltéri és kültéri ajtókat, ablakokat és megtörtént a festés-mázolás is. A beszerzett eszközök között volt ipari mosógép, italhűtő, kétszáz darab bankettszék és harminc darab sörpadgarnitúra is.

A rendezvényen elhangzott, hogy egy közel ötmillió forintos Magyar Falu Program támogatásával felújították a köztemetőt. A szolgálati lakásra és melléképület felújítására kiírt pályázaton több mint 28 millió forintot nyert az önkormányzat lakásfelújításra, továbbá lakásfelszerelési gépeket, eszközöket is vásárolhattak. A felújítás során kicserélték a nyílászárókat, megtörtént a héjazat cseréje, födémszigetelést, lábazat- és homlokzati szigetelést, komplett bádogozást végeztek.

Felújították a parkettát, kijavították a padlóburkolatot, kicserélték a villanyvezetéket. Megoldották a teljes fűtéskorszerűsítést is.

A Magyar Falu Program keretében, a Miniszterelnökség támogatásával és a Magyar Államkincstár lebonyolításában valósult meg a Damjanich utcai játszótér felújítása is, 4,5 millió forintból. A projekt keretében egyrészt új játszótéri eszközöket szereztek be és telepítettek a közpark területére, másrészt kerítéssel határolták el a játszótér déli oldalát a közlekedési balesetek kockázatának csökkentése érdekében. A borünnep a német–magyar szentmisével és borszenteléssel zárult, a testvértelepülések részvételével.

Ünnepélyes keretek között adták át a játszóteret
Fotó: K. K.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában