egyesületi évforduló

2021.10.08. 10:41

Születésnapot ünnepeltek a solti nyugdíjasok

A jelenleg ötven fős egyesület harmincöt évvel ezelőtt alakult. Ezt a jeles évfordulót ünnepelték ünnepi műsorral, beszédekkel és a legrégebbi tagok köszöntésével.

Lencsés P. Anna

Nem maradt el a torta sem a 35. évfordulón

Fotó: Lencsés P. Anna

Megalakulásának 35. születésnapját ünnepelte a solti Petőfi Nyugdíjas Egyesület tagsága. A művelődési házban megtartott évfordulós ünnepen a köszöntőbeszédek mellett felléptek a Mesevár óvodába járó gyermekek és a Solti Teleki Táncműhely néptáncosai.

Sántáné Szabó Margit, az egyesület elnöke felidézte az elmúlt éveket. Elmondta, hogy a jelenleg ötvenöt főt számláló egyesület 1986-ban klubként alakult meg Solt petőfitelepi városrészén, az akkor már üresen álló általános iskola épületében, amely az önkormányzat jóvoltából azóta is otthont ad nekik. Az elmúlt hosszú időszak nagyon sok szép élményt adott a tagoknak. A klubházban heti rendszerességgel találkoznak, de azonkívül nagyon sokat kirándultak belföldön és a környező országokban is. Sok egyesülettel vannak jó kapcsolatban, akikkel rendszeresen találkoznak is.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy szerencsére sok támogatást kapnak, legfőképpen a város önkormányzatától, így tudnak gazdag programokat szervezni tagjaiknak. 2004 óta egyesületként működnek, ezért pályázat útján is lehetőségük van pénzügyi forrásokhoz jutni.

Köszöntötték a legrégebbi tagot, Szellák Jánosnét, és emléklappal ismerték el Deák Mihály, Deák Mihályné, Karsai Sándorné, Milkovicsné Szabó Judit, Milkovics János, Rajos Márta, Móricz Erzsébet, Rehány Józsefné, Slámer Erzsébet, Slámer István, Sütöri József, Sütöri Józsefné kiemelkedő közösségi munkáját.

Lencsés P. Anna

Nem maradt el a torta sem a 35. évfordulón
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában