útinform

2021.10.20. 07:00

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a szerdai napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

- Kecskemétnél hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon a 86-os és a 90-es km között a Röszke felé tartókat a leállósávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára irányítják. Budapest felé továbbra is a külső- és a leálló sáv használható.

- az elválasztó sáv növényzetét kaszálják, és az eldobált szemetet szedik össze reggel 7 és délután 3 óra között a Röszke felé vezető oldalon a Szatymazi pihenőhely és a makói csomópont között. Hasonló munkát végeznek a főváros felé vezető oldalon Kiskunfélegyháza és Kecskemét között (112-90 km). A munkaterületnél szakaszosan a belső sávot kerítik el a járművek elől.

- Méréseket végeznek ma Örkény és Lajosmizse térségében. Délelőtt a határ felé vezető oldalon, délután pedig a főváros irányába dolgoznak és zárják le a belső sávot. Fokozott figyelemmel közlekedjenek!

- Portáltáblát cserélnek a Makó csomópont közelében. A Budapest felé vezető oldalon, a 160-as km közelében 8.00 és 16.00 óra között váltakozó sávlezárás mellett dolgoznak.

(Forrás: AWAY Zrt.)

Főutak:

A 44-es főúton,

- Lakiteleknél a Tiszakécskére vezető út csatlakozásánál körforgalmú csomópontot építenek. A 29-es km-nél egy sávon, jelzőlámpás irányítással halad a forgalom. Akár 15-20 perccel is hosszabb lehet a menetidő.

- Békéscsaba közelében a 115-ös és a 117-es km között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

Az 55-ös főúton,

- a Pörböly és Bátaszék közötti szakaszon felújítják a burkolatot. A munkálatokat több ütemben, szakaszonként végzik, félpályás lezárás mellett.

- a Bátai főcsatorna hídját újítják fel. A 117-es km-nél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.

- a bajai Nagy-Duna hídon kátyúznak. Reggel fél 8-tól délután 3-ig a 102-es és a 103-as km között a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a járműveket.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Kecskemétnél, a város északi elkerülőjén, a 445-ös és a 441-es főút csomópontjánál építési munkák miatt útszűkület van érvényben, de időszakosan félpályás korlátozás is lassíthatja az előrejutást.

Kompok és kamiontilalom:

A Dunán,

- Lórév és Adony között a komp 7 óra és 18 óra között jár, óránként.

- a Paks és Géderlak közötti komp reggel 7-től 12-ig, majd délután 2-től 5 óráig közlekedik, óránként.

A kamiontilalom az ünnepi hétvégén (október 23-24.) szombaton reggel 8 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában