rendőrségi beszámoló

2021.10.08. 17:00

Külterületekre szorultak a tolvajok Kiskunhalason

A helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén számolt be az előző évi bűnügyi statisztikáról a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője. Beszámolójából kiderült, hogy jelentősen nőtt a rablások száma és továbbra is komoly gondot jelent a településen a kábítószer jelenléte.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Növekedett a lopások száma az elmúlt esztendőben a városban, összességében azonban az elmúlt tíz év harmadik legkedvezőbbje 2020 bűnügyi statisztikája – hangoztatta dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes, kiskunhalasi rendőrkapitány.

A kapitányságvezető a helyi képviselő-testület előtt számolt be az elmúlt év bűnügyi statisztikáiról, ahol elmondta, hogy összesen 704 bűncselekmény történt a városban, és a bűnesetek több mint háromnegyedét sikerült felderíteni. Kiemelte, hogy a lopások, betörések száma kismértékben növekedett, amelyek a korábbi esztendőkhöz képest elsősorban a külterületeken fordult elő, utóbbi okát abban látja, hogy a város belterületét az elmúlt években jelentős számú köztérfigyelő kamerákkal szerelték fel, ami visszatartó lehet az elkövetők számára. Jelentősen emelkedett viszont a rablások száma (11), valamennyi esetben elfogták a rendőrök az el­követőket.

Továbbra is komoly gondot okoz a kábítószer jelenléte a halasi rendőrkapitányság illetékességi területén lévő mindhárom járásban, több akciót is szerveztek a rendőrök, hogy visszaszorítsák a kábítószer terjesztését, a fogyasztókat pedig elrettentsék.

A rendőrségi razziák minden estben eredménnyel zárultak, tíz helyszínen tartottak házkutatást, kilenc embert vettek őrizetbe, valamint további négy drogterjesztő került rendőrkézre. A rendőrkapitány szerint ugyanakkor aggodalomra ad okot, hogy több családban életformává vált a különböző tudatmódosító és bódító szerek rendszeres használata.

Vaslóczki Ferenc kiemelte, hogy jelentősen csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, és kevesebb ittas vezető okozott balesetet, ami szerinte összefüggésben állhat azzal, hogy rendszeresen szerveznek közlekedésbiztonsági akciókat a szabálytalankodók kiszűrésére.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában