foktő

2021.10.03. 15:51

Kihegyezett vasrudakkal akarja valaki elriasztani a kirándulókat a Duna-parton

Hihetetlen módját választhatta valaki a kirándulók elriasztásának.

Gábor János

Ma még csak csónakok sorakoznak a parton, pár hónap múlva komoly földmunkák indulnak.

Fotó: Gábor János / Illusztráció

A Duna Foktő melletti, erdős árterének egy részén levert a földbe legalább egy darab, körülbelül 50 centiméter hosszúságú vasrudat, amelynek a földből kiálló végét kihegyezte, valószínűleg azzal a szándékkal, hogy elriassza a területen áthaladó jármű- és kerékpárforgalmat, illetve a túrázókat, kocogókat.

Az esetet a Kalocsai Polgárőrség megerősítette, jelezve: lakossági bejelentésre jutott tudomásukra az ügy, és legalább egy olyan személyről tudnak, aki a vascölöpbe lépett, megsérült és orvosi ellátásra szorult.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnál is rákérdeztünk az ügyre. Válaszukban közölték: a Kalocsai Rendőrkapitányság egy közösségi oldalra kitett bejegyzésben találkozott a hírrel. Erre reagálva kutatták fel a sérült személyt, aki nem kíván feljelentést tenni. „A beszerzett adatok alapján olyan körülmény, ami közvádra üldözendő bűncselekmény gyanújára utalna, nem merült fel” – közölte a rendőrség.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában