cegléd

2021.10.18. 20:37

Kecskeméti tenyésztők is megmérkőztek a röpgalambászok versenyén

A kecskeméti és ceglédi tenyésztők által alapított Magyar Röpgalamb Tenyésztők Országos Szövetsége (MRTOSZ) 24 tenyésztője idén három versenysorozatban mérte össze tudását és felkészültségét. A szövetség 2021. évi versenysorozatának díjkiosztóját szombaton tartották Cegléden.

Horváth Péter

Fotó: Beküldött fotó

Hírportálunknak Schneider Gyula, a szövetség elnöke mesélt a szervezet történetéről. A Magyar Röpgalamb Tenyésztők Országos Egyesülete (MRTOE) 2003. októberében tartotta alakuló ülését Kecskeméten, a művelődési központban. Az egyesület 2013-ig működött egyesületi formában.

A szervezet életében meghatározó volt, amikor a ceglédi Magyar Röpgalamb Tenyésztők Egyesületével közösen 2013. márciusában megalakították az MRTOSZ-t. A Szövetség az elmúlt 18 évben sikeresen működik, a csökkenő taglétszám ellenére, a „keménymag” mintegy hetven fő, igencsak összetart.

Az MRTOSZ szoros nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, melyek között kiemelkedő a szerb röpgalamb szövetséghez tartozó csantavéri egyesülettel folytatott közös munka, melynek eredményeként közös versenyeken és szakmai találkozókon is részt vesznek a galambászok. A szlovák röpszakosztály két vezetőségi sporttársa is tagja a szövetségnek.

A díjátadón Schneider Gyula elnök és Vígh Tibor szakmai vezető beszámolóját követően eredményt hirdettek a szervezők és számos elismerést adtak át a tenyésztőknek, a Kárpát-medencei Kisállat Tenyésztőkért Alapítvány és Honti Attila, a lakiteleki pálinkaház tulajdonosa pedig különdíjat ajánlott fel a verseny bírálóinak. Kürtösi Szabolcs, az alapítvány alapító- és kuratóriumi tagja köszönetét fejezte ki a tenyésztőket támogató hölgyeknek is, akiknek a támogatása nélkül a magas szintű tenyésztői munka nem lenne sikeres és teljes.

Az díjkiosztót követő tombolán több értékes ajándékcsomag találta meg szerencsés gazdáját. A díjkiosztót jó hangulatú mulatság követte.

2021-es emlékverseny: I. helyezett: Gulyás Ferenc, II. helyezett: Lakos Lajos (Kecskemét)

CHAMPION verseny: I. helyezett: Gulyás Ferenc, II. helyezett: Lakos Lajos

Öreg galambok versenye: I. helyezett: Fischer Balla József, II. helyezett: Gulyás Ferenc, III. helyezett Ledacs Kis Károly

Fiatal galambok versenye: I. helyezett: Balla József, II. helyezett: Károly Róbert

A 2021-es év legeredményesebb és legmagasabb pontszámot elért versenyzője Fischer Balla József lett. A 2021-es év felajánlott serlegét Bakos János kapta.

A versenysorozat bírálói Rózsa László, Borbély Mihály, Kapu László, Abonyi Lajos, Rigó István voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában