megemlékezés

2021.10.25. 11:08

Bajaiak is részt vettek a Békemeneten

Több százezren vonultak október 23-án Budapesten, a Békemeneten, ahol a bajaiak is nagy csoportokban képviseltették magukat.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A Békemenet több százezres emberáradatában bajaiak is nagy csoportokban képviseltették magukat október 23-án délután, ahol az 1956-os eseményekre és a 15 évvel ezelőtti szemkilövetésekre, ütlegelésekre emlékeztek. Mint azt az egyik bajai a baon.hu-nak elmondta: ez volt a „hazudtunk reggel, éjjel meg este” korszak. A diktatórikus cselekedetet érezhette az, aki 2006-ban akart megemlékezni az 1956-os hősökről. Bár napjainkban a baloldali politikusok egy kézlegyintéssel próbálják elintézni a 15 éve történt ütlegeléseket, azért emlékeznünk kell, hogy ilyen többé soha ne történjen meg.

– Úgy gondolom, nemcsak az 1956-os eseményekre kell emlékeznünk idén, hanem a 15 évvel ezelőtti sajnálatos erőszakos történések áldozataira is. Nem hittük el 2006-ban, hogy ilyen megtörténhet: kardlapozás, szemkilövetés, viperával ütlegelés, koholt vádak alapján emberek elítélése. Ez volt a „hazudtunk reggel, éjjel meg este” korszak. Igazi diktatórikus cselekedeteket érezhettünk a saját bőrünkön. Napjainkra ezeknek a súlyát egy kézlegyintéssel próbálják elintézni a baloldali politikusok, jelentéktelen ügynek beállítani. Emlékeznünk kell, hogy ilyen többé ne történhessen meg! A Békemenet erre a legjobb alkalom, kiállunk a jobboldali értékeink mellett! – mondta a baon.hu-nak Vedelek Norbert, a Bács-­Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.

A Békemenetben bajaiak is nagy számban felvonultak
Fotó: Márton Anna

Polyák Judit bajai képviselő úgy gondolja, hogy a jobboldali közösségnek erőt kell mutatni, hogy sokan vannak és összetartanak!

– Egy jobboldali gondolkodású ember nehezen tud valami ellen állást foglalni, sokkal inkább valami mellett. Napjaink zűrzavaros világában keresnünk kell azokat az értékeket, amelyek támpontot nyújthatnak nekünk a saját és országunk életében is. A jobb­oldali közösségünknek erőt kell mutatni, hogy sokan vagyunk és összetartunk!

Mihályi László bajai lakos fontosnak tartja, hogy azok, akik a nemzetek Európájában gondolkoznak, egy keresztény Európában, azok is meg tudják mutatni, hogy mennyien vannak.

– És ma bebizonyítottuk, hogy sokan vagyunk. A Békemenet mindig egy jelszó mögött vonul, ami idén a „Soha többé!”. Ezzel kifejezzük, hogy azt szeretnénk, soha ne fordulhasson elő az, hogy a magyar állam rátámadjon a békésen ünneplő állampolgáraira. Méltósággal kell ünnepelnünk 1956, valamint 2006 híres és névtelen hőseit – fogalmazott Mihályi László, a Békemenet bajai résztvevője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában