galériával

2021.10.12. 06:55

Megújult öltöző szolgálja a sportolni vágyó fiatalokat Baján

Átadták az MLSZ Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány bajai körzeti központját, amely több mint százmillió forintból újult meg. A Petőfi-szigeti focipályák melletti öltöző teljes felújításon és energetikai korszerűsítésen esett át.

Márton Anna

Az MLSZ Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány (LUA) bajai körzeti központjának átadását tartották meg a napokban, ahol több mint 105 millió forintos fejlesztést hajtottak végre. Továbbá a LUA Baja saját, 10 millió forintos önerőből az öltözőket korszerűen berendezte. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Hajdú Miklós alpolgármester, Dunai II. Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó és Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A beruházás egy 2017-ben elindult sportfejlesztési program része volt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) jóváhagyásával egy tao-program keretében valósult meg. A pályázat kiírásakor 30 százalék önerőt jelöltek meg, de az elmúlt évben sikerült elérniük Zsigó Róbert államtitkár segítségével, hogy 100 százalékos támogatású, önerő nélküli beruházásként valósulhasson meg. A támogatásokat olyan partnerek biztosították, mint az AXIÁL Kft., a Szatmári Kft., az Optimum Solar Zrt. és az NKM Energia Zrt.

– Nagy küzdelem volt, ezt a LUA vezetősége nagyon jól tudja, köszönet mindenkinek, aki hozzátett bármit is, hogy ez az öltöző elkészüljön, mert ráfért a felújítás. A jövő előttünk áll, ez az öltöző elsősorban nekik készült, nem kizárva, hogy az idősebbek is használják a létesítményt.

Úgy gondolom, hogy végül négyévi küzdelem után ezt sikerült elérni, ez egy nagy siker, és már csak azt kívánom, hogy csend és rend legyen a bajai futballban, legyen konszenzus, hiszen van itt több egyesület is.

A labdarúgásról szóljon és mindenki „ugyanabba az irányba húzza azt a bizonyos szekeret”, ezt kívánom a bajai sportvezetőknek, a városnak – hangsúlyozta köszöntőjében Losonczy László.

A fiataloknak Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgó tartott lelkesítőbeszédet
Fotó: Márton Anna

– Kicsit viccesen azt szokták mondani, hogy kétféle ember él a földön: az, aki már szereti a futballt, és az, aki majd ezután fogja megszeretni. De az mindenképpen vitán fölül áll, hogy a foci az a sportág, ahol a legtöbb fiatal tud sportolni – kezdte köszöntőjét Zsigó Róbert államtitkár.

– Azt gondolom, a helyi közösségeknek a legfontosabb feladata az, hogy megfelelő infrastrukturális körülményeket tudjanak biztosítani, ahol tudnak focizni a legkisebbektől az utánpótláson keresztül a felnőttekig. Ez valósult itt meg. Mindenkinek köszönöm ezt a munkát, a vállalkozásoknak is, a fiataloknak meg azt kívánom, hogy használják egészséggel és legyenek eredményesek – zárta gondolatait Zsigó Róbert.

Az átadáson Dunai II. Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó lelkesítőbeszédet tartott a jelenlévő ifjú labdarúgóknak.

– A jövő bajai nagysága itt van köztetek, nagyon várom, hogy megismerjem. Kicsit meg vagyok lepődve, hogy Baja csak a megyei II. osztályban szerepel. Nekem kicsit furcsa. Bács-Kiskun megye volt valamikor az a megye, ahol a legtöbb olimpiai válogatott volt, nemcsak futballban, másban is. Gyerekek, ebben a korban kell elkezdeni. Az én időmben libalegelőn fociztunk, egy ilyen biliárdasztalon nem volt lehetőségünk játszani. Mi amatőrök voltunk annak idején, de profi módon játszottunk. Engem a Barcelona le akart igazolni, de az akkori vezetés nem engedett ki. Nektek most azt üzenem, hogy mindenkinek meg kell köszönni, hogy ilyen biliárdasztalon játszhattok – mondta Dunai II. Antal az átadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában