elismerés

2021.10.31. 17:08

Átadták a városi kitüntetéseket Solton

Ebben az évben három kitüntető címet osztottak ki Solton, amelyeket Németh István, a város polgármestere és Font Sándor országgyűlési képviselő adott át az október 23-ai ünnepen.

Lencsés P. Anna

Balról: Font Sándor, Szilágyi Sándor özvegye (Szilágyiné Kovács Gyöngyi), Bíró Lajos, Joó Mihály, Németh István

Fotó: Huber Ágnes

Emlékérmet kapott Bíró Lajos, aki a Solti Református Egyházközség gondnokaként a közösségi élet és az egyházi kör kiemelkedő alakja. A solti egyház három évtizedes német kapcsolatának meghatározó személyisége. Tevékenységével segítette a két nemzet ifjúsága közötti közösségépítést, a baráti kapcsolatok létrejöttét. A református gyülekezetben végzett több évtizedes munkája kiemelkedő, bölcs, megfontolt tanácsaira mindenki számíthat.

Emlékéremmel ismerték el néhai Szilágyi Sándor munkásságát, aki a labdarúgás területén közel negyven évig foglalkozott a solti fiatalokkal. Több generációt edzett, a csapatoknak edzőtáborokat szervezett. Az általa vezetett ovifociban az egészen pici gyerekek is megszerették a labdarúgást, a testmozgást. A felnőtteknek szervezett, több héten keresztül tartó téli focikupán rendszeres résztvevő volt játékosként, edzőként és játékvezetőként egyaránt. Elévülhetetlen érdemei voltak a város sportéletében, sportszervezésben, ezáltal a közösség életében.

Helyi közösségként a Petőfi­telep Jövője Egyesület kapta meg a rangos kitüntetést.

A tízéves egyesület Solt egyik kiemelkedően jól működő társadalmi szervezete, amely sokrétű tevékenységet végez.

Ténykedése egyaránt kiterjed a közélet, a szociális ügyek, az oktatás-nevelés és a sport területére. Az egyesület programjai szinte minden korosztálynak szólnak. Szakmai munkájuk magas színvonalát több díj, minősítés, elismerés jelzi. Az egyesület maradandó munkájával elősegítette a város fejlődését, gyarapodását, hozzájárult Solt jó hírének, vonzerejének növeléséhez. A díjat az egyesület elnöke, Joó Mihály vette át.

Balról: Font Sándor, Szilágyi Sándor özvegye (Szilágyiné Kovács Gyöngyi), Bíró Lajos, Joó Mihály, Németh István
Fotó: Huber Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában