bács-kiskun

2021.10.22. 11:42

A Prima díj jelöltjei – 3. rész

Ez a november sem múlhat el Prima díjátadó gála nélkül. Második hete zajlik a Primadij.hu oldalon a közönségszavazás, hogy a meghirdetett tíz kategória győztesei közül ki legyen majd az a közönségdíjas, aki félmillió forinttal térhet haza a gáláról.

Munkatársainktól

A 2019-es Megyei Prima díj kategóriagyőztesei

Magyar sajtó

Ujvári Sándor, fotóriporter – Kecskemét

Gyermekkora óta fényképez. Fotográfiát Kerekes Gábor és Stalter György kurzusán, valamint a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola alkalmazott fotográfus képzésén tanult. A Magyar Távirati Iroda, a Szabad Föld, a Kecskeméti Lapok és a Metropol munkatársa. A Kecskeméti Fotókör művészeti vezetője és a Kecskeméti Fotószalon kurátora. A Sajtófotó-pályázat többszörös díjazottja, zsűritag, és az oktatás mellett még rendszeres kiállításai is vannak. A hírkészítés mellett foglalkoztatja a valóság látszatának ábrázolása, melyhez archaikus technikákat és mobiltelefonos alkalmazásokat is használ.

Magyar népművészet és közművelődés

Kraul Antal Fúvószenekar Egyesület – Vaskút

A jelenlegi fúvószenekar elődje az 1980-as években alakult, 1992-ben lett egyesület, és felvette Kraul Antal honvédkarnagy, zeneszerző nevét. A zenekar többször vett részt kisebb-nagyobb megmérettetéseken, minősítőkön, amelyeken rendszerint előkelő helyezéseket szereztek. Műsorukon mára már nemcsak a magyarországi német népzene szerepel, hanem a zeneirodalom sokféle műfajából származó átiratok is találhatók. Legtöbbször hagyományőrző és kulturális műsorok, települési programok vagy egyházi ünnepnapok meghívott résztvevői, valamint többször szerepelnek külföldön is. Fontos számukra az utánpótlás-nevelés és a hagyományok továbbadása.

Magyar sport

Gereben Lívia, válogatott kosárlabdázó – Kecskemét

„22 éves vagyok és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián nevelkedtem. Jelenleg az Atomerőmű KSC Szekszárd profi sportolója és a budapesti Edutus Egyetem tanulója vagyok gazdálkodás és menedzsment szakon. Minden napomat a tanulás és a sport határozta meg, egészen 2019-ben diagnosztizált súlyos betegségemig. Igaz, ma már teljes életet élek és a kosárlabdapályára is visszatértem, de tudom, hogy az egészségemnél és a családomnál nincsen fontosabb, akik nélkül nem is sikerült volna megvívnom életem legnagyobb csatáját. Nagyon hálás vagyok, hogy mellettem álltak. Kitartónak és céltudatosnak tartom magam, ezek nélkül ma nem is lehetnék itt.”

Magyar zeneművészet

Penge Benge Jazz Band – Kecskemét

Örömzene és jótékonyság, ezzel jellemezhető legjobban a zenekar tevékenysége. Populáris jazz-zenét játszik, megfűszerezve valami különlegességgel. Ez lehet egy vendégművész vagy akár egy-egy különleges hangszer bemutatása a fellépéseik során. Minden alkalommal humor és jókedv sugárzik nézőik felé. A zenekar tagjai profi, nemzetközileg és hazánkban is elismert zenészek. Zenekarvezetőjük, Korb Attila több rangos díjat nyert már. Rendszeresen szerveznek jótékonysági koncerteket, és a pandémia ideje alatt a kecskeméti lakosok szórakoztatásáról sem feledkeztek meg ingyenes térzenéjükkel. Alapítójuk Tormási Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában