bács-kiskun

2021.10.21. 10:40

A Prima díj jelöltjei – 2. rész

Ez a november sem múlhat el Prima díjátadó gála nélkül. Második hete zajlik a Primadij.hu oldalon a közönségszavazás.

Munkatársainktól

Galéria

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

Magyar tudomány

Dr. Svébis Mihály, főigazgató főorvos, sebész, c. egyetemi docens – Kecskemét

Pályafutása a Bács-Kiskun Megyei Kórház sebészeti osztályáról indult, 1984-ben szakvizsgázott sebészetből, majd 1990-ben plasztikai és égési sebészetből. 1988-ban adjunktusi, 1992-ben főorvosi kinevezést kapott. 1996 júliusától a kórház orvos-igazgatója, 2000 júniusától az általános sebészeti osztály vezető főorvosa. 2007. januártól főigazgatóként vezeti a megyei kórházat. Nagy figyelmet fordít a coloproctológiai műtétekre, a sebészeti varrógépek használatára, valamint a minimálisan invazív sebészeti módszerek és plasztikai sebészeti műtétekre. Tagja több tudományos társaságnak, és egyebek mellett a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett.

Magyar oktatás és köznevelés

Radványi Mária, zongoraművész, művésztanár – Kecskemét

Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte zongoraművészként és -tanárként. 1981-ben alapító tagja volt a Kecskeméti Zeneművészeti Szakközépiskolának. 1990-től a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán is tanít. Számos diákja nemzetközi és országos zongoraversenyek díjnyertese, valamint hazai és külföldi zeneakadémiák hallgatójaként folytatta tanulmányát. Végzett diákjai a hazai és nemzetközi koncertélet aktív résztvevői, egyetemi oktatók, zeneiskolai tanárok. Kurzusokat tart a határon túl is, gyakran vesz részt ifjúsági zenei versenyek zsűrizésében, illetve aktív résztvevője Kecskemét kulturális életének.

Magyar építészet és építőművészet

Babud László, építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök – Kiskunhalas

„Kezdetben Kiskunmajsán a Thermál Fürdő megvalósításában vettem részt építész tervezőként, majd a beruházás egyik szakmai irányítójaként. Mint a város főépítésze óvtam és segítettem a fürdőterület fejlődését. Kiskunhalasra költözve feleségemmel tervezőirodát alapítottunk. Céljaim között mindig is a minőség nyújtása, a kreativitás és a szakma iránt érzett szenvedélyem megélése szerepelt. Városunkban és környékén számos meghatározó épületet tervezhettem. Műemlékvédőként részt vehetek a gazdag magyar kulturális hagyaték megőrzésében, valamint tervezéseim által hozzájárulhattam használóik életminőségének javításához.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában