Volánbusz Zrt.

2021.09.22. 17:25

Új autóbuszokkal bővült a Bács-Kiskun megyei járműállomány

A Volánbusz Zrt. szerdán mutatta be az új járműveket Kecskeméten. A járműmegújítási program keretében 2022 év végéig a teljes állomány 40 közel százaléka újul meg.

Gulyás Sándor

Autóbuszátadás Kecskemét Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/09/22

Fotó: Gulyás Sándor

Ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen mutatta be szerdán Kecskeméten az új MAN Lion’s City csuklós, valamint a Credobus Econet és Inovell 12 szóló típusú autóbuszokat a Volánbusz Zrt. A flotta bővülésének köszönhetően Bács-Kiskun megyében tovább frissül a járműállomány, és javul a személyszállítás szolgáltatási színvonala.

Két éve kezdődött el a Volánbusz Zrt. járműmegújítási programja. A most üzembe állított huszonnyolc autóbusszal együtt összesen ötvennyolc új járművel gyarapodott Bács-Kiskun Megye.

– Ahhoz, hogy az egyéni közlekedéssel szemben a tömegközlekedés be tudja tölteni szerepét, jó menetrendi kínálatra, megfizethető tarifára, infrastruktúrára és eszközökre van szükség. Járműmegújítási programunk keretében 2022 év végéig a teljes állomány 40 közel százaléka, vagyis a 6300 autóbuszból 2500 újul meg.

Célunk, hogy a 7 és 8 éves életkort elérve, azt szinten tartva, hosszú távon egy olyan járműparkot tudjunk üzemeltetni, ami komfort és fenntarthatósági szempontból elfogadható

– fogalmazott a kecskeméti sajtótájékoztatón Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatásfejlesztési és projektigazgatója.

A kecskeméti önkormányzat több mint egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy új alapokra helyezi a városi tömegközlekedést, melynek látható jelei vannak.

Balról jobbra: Zsigó Róbert államtitkár, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatásfejlesztési és projektigazgatója, valamint Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester az átadó ünnepségen
Fotó: Gulyás Sándor

– A mostani fejlesztéssel a Volánbusz ZRT. nagyot lépett előre a város környéki közlekedésben is. A Kecskeméten üzembe állított modern autóbuszok Helvécia, Ballószög, Kerekegyháza térségében és Lajosmizse vonatkozásában szolgálják az utazóközönség igényeit. Tekintettel a megnövekedett járműforgalomra, az város útjainak túlterheltségére, minden eszközzel igyekszünk ösztönözni a lakosságot, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe. Ehhez gyors, modern eszközökre és megfelelő járatsűrűségre van szükség – hangsúlyozta Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, választókerületi elnök.

Zsigó Róbert, országgyűlési képviselő, a Családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a kormány a vidéki települések fejlesztését célzó intézkedései emelte ki beszédében.

– A kormány célja, hogy mindenki, bárhol is van az országban, megfelelő körülmények között és színvonalon tudja igénybe venni a szolgáltatásokat, amelyeket az önkormányzatok, akár az állam nyújt részére. Kiemelten fontos a közösségi közlekedés fejlesztése is. Baja és térsége országgyűlés képviselőjeként örömmel tölt el, hogy körzetemben tíz új autóbusz szolgálja az utazóközönség igényeit – tette hozzá Zsigó Róbert.

Bács-Kiskun megye az ország legnagyobb területű megyéje, és ezért is elengedhetetlen a közlekedés minőségének javítása.

– A megyei önkormányzat megtette, amit megtehetett a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében. Az elmúlt években a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretében utak, kerékpárutak épültek, buszöblök kerültek kialakításra. Újabb előrelépést jelent a Volánbusz Zrt. megújuló szolgáltatása, ami a megye 119 településből közel százat fog érinteni – emelte ki Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

A sajtótájékoztatót követően Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatásfejlesztési és projektigazgatója mutatta be az új autóbuszokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában