beruházás

2021.09.28. 10:22

Több mint 11 millió forint támogatást nyert el a bajai kórház

11,1 millió forint kormányzati támogatásból fejleszthetik a Bajai Szent Rókus Kórházat. A beruházásból a diabétesszel küzdő gyerekeket szeretnék segíteni.

Márton Anna

Forrás: baon.hu

Fotó: Kubatovics Tamás

Az idén újabb pályázattal segíti a Családügyi Minisztérium az egyes típusú diabétesszel élő gyermekek ellátását – tájékoztatta a baon.hu-t Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

A gyermekdiabetológiai szak­rendelést 2018-ban azzal a megfontolással indította el a Bajai Szent Rókus Kórházban, hogy a problémával küzdő családoknak ne kelljen a várostól távol eső centrumokba utazniuk a kezelések idejére. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, hiszen az indulás óta folyamatosan emelkedik a 3 és 18 év közötti gondozottak száma – tudtuk meg Tóth Gábor főigazgató-főorvostól.

A kórház fontos célkitűzése, hogy a Baja és környéki gyermekek ugyanolyan technikai színvonalú ellátáshoz juthassanak, mint a legfejlettebb országok diabétesz­centrumainak betegei. Az elnyert 11,1 millió forint kormányzati támogatásból az intézmény több más mellett fogyóeszközöket – például ujjbegyszúrót, vérvételi eszközöket –, valamint az ellátás további fejlesztéséhez szükséges berendezéseket, több más mellett új EKG-t, hordozható számítógépet és vérgázelemző készüléket vásárolhat.

– Bízunk abban, hogy a beruházás további könnyebbséget hoz a diabétesszel küzdő családok életébe. A Bajai Szent Rókus Kórház folyamatos szakmai, technikai fejlődése mindnyájunk közös ügye, amelyben Magyarország Kormánya is segítő partnerünk. A kórház térségünk egyik legfontosabb intézménye, amely az utóbbi években nagyszabású fejlesztések helyszíne volt. Hiszünk abban, hogy mindez töretlenül így marad a jövőben is – emelte ki Zsigó Róbert.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában