rendezvények

2021.09.19. 07:14

Színes programokat kínál az érdeklődőknek a jakabi Falvak Éjszakája

Három napig, péntektől vasárnapig tart a Falvak Éjszakája jakabszállási kiadása, melyet immár hetedik alkalommal rendezett meg a település.

Horváth Péter

Jakabszállási borászok és Cigányné Pál Terézia alpolgármester

Fotó: Horváth Péter

Pénteken a Hírös Gasztroszínház borkóstolással egybekötött előadásával kezdődött el a rendezvény a művelődési házban, szombaton pedig a Parkerdőben várták programok az érdeklődőket. Délután a településvezetés 37 gyermeket köszöntött az Újszülöttek Sétányán.

Jó Laci Betyár
Fotó: Horváth Péter

Szabó György Róbert, Jakabszállás polgármestere elmondta, hogy ez rekordszámú születést jelent és 2015 óta mintegy 150 fővel nőtt a település lélekszáma. A közönséget a Csipkefa zenekar, Jó Laci Betyár, Gáspár Dávid, a Kecskeméti Fesztivál Kórus és az Orgovány Gyöngyszemei együttes szórakoztatta, este pedig tűzzsonglőrök kápráztatták el a nagyérdeműt. A rendezvény folyamán helyi és környékbeli készítők igyekeznek megismertetni a település értékeit a helyiekkel és a környékbeliekkel.

Fotó: Horváth Péter

Bor és Pálinka, valamint Lekvár mustrát is tartottak az eseményen, ahová a Falvak Éjszakájának otthont adó négy település, Kunszállás, Fülöpjakab, Jakabszállás, és Orgovány készítői nevezhettek. Horváthné Bencze Brigitta, a mustra háziasszonya elmondta, hogy a borversenyre hat termelőtől 12 minta érkezett, nyolc fehérbor, egy rosé bor és három vörösbor. A legjobbnak Szabó György merlot-ját találta a zsűri, ő különdíjat kapott. A pálinkával kapcsolatban megtudhattuk, hogy az ítészek hibátlan, szélsőségektől mentes, finom mintákat kóstolhattak, melyek között néhány kiemelkedő tétel is szerepelt.

Fotó: Horváth Péter

Első helyezett lett Ifj. Miklovics László őszibarack párlatával. A lekvárok közül Szűcs Margit karamellizált cukorral készült szilva lekvárját választották a kóstolók. A Jakabszállás Községért-díjat Laczi Istvánnak ítélte oda a településvezetés.

Laczi István díjazott és Szabó György Róbert polgármester
Fotó: Horváth Péter

Vasárnap Ifjabb Csáki Béla és Murányi Gábor A Doberdó akkor és most című kiállítása nyílik meg, ami a I. világháború nagy csatáinak helyszíneit mutatta be.

Este a Jakabi Kultúrműhely a Ludas Matyi című népi színművet adják elő a művelődési házban

Gellért Imréné Etelka és Gellért Emőke Anna rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában