galériával

2021.09.25. 19:55

Több mint százmillió forintból épült meg a felsőlajosi bölcsőde

Átadták az új bölcsődét Felsőlajoson szombat délelőtt. A 144 millió forintos beruházás nyomán egy 14 gyermeket befogadni képes, egy csoportszobás, modern intézménnyel gazdagodott a település.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Szombaton tartották a felsőlajosi bölcsőde ünnepélyes átadását. A 14 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde építése márciusban kezdődött, miután a település tavaly 144 millió forintot nyert a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálása alatt álló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán. A kivitelezést a lajosmizsei Gomép Kft. végezte és jó ütemben haladt az építkezés, így a terveknek megfelelő időben adhatták át a modern, egy csoportszobás épületet. A bölcsőde épülete az óvoda park felőli szárnyához épült hozzá, különálló kiszolgáló helyiségekkel rendelkezik és önálló, akadálymentesített bejáratot kapott. Az új bölcsőde, csakúgy, mint az óvoda, a Meserét Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde tagintézményeként működik majd.

Fotó: Horváth Péter

Az átadáson Juhász Gyula, Felsőlajos polgármestere mondott köszöntőt, aki hangsúlyozta: mivel az új bölcsőde tagintézmény, így indokolt esetben segítség lehet akkor is, ha a lajosmizsei intézményben túljelentkezés van.

– Óvoda és alsó tagozatos iskola is működik nálunk, és most már bölcsődénk is van, így az új ellátással még teljesebb körben tudjuk kiszolgálni a településen élő kisgyermekes családokat, akik így hamarabb visszamehetnek munkahelyükre, míg a gyermekeiket egy korszerű és szép környezetben tudhatják biztonságban. Ez fontos tény Felsőlajos megtartóereje tekintetében – világított rá a polgármester beszédében a bölcsőde településükben betöltött szerepére. A polgármester elmondta, hogy szinte az összes eszközt és gyermekjátékot beszerezték már, és

az intézmény október második felétől már várja a gyereket.

Kiemelte: a bölcsődeépítéssel három munkahely is létesült, ahol két bölcsődei nevelő és egy dajka kapott munkát. A polgármester megköszönte Magyarország Kormánya és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatását és háláját fejezte ki mindazok felé, akik a megvalósításban részt vettek.

Fotó: Horváth Péter

Ünnepi beszédet mondott dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, majd Horváth Sándor, a projekt vezetője mutatta be a beruházást. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő átadó beszéde után a felsőlajosi óvodások műsora következett. Az új épület megnyitásával kapcsolatban Sipos Ágnes intézményvezető osztotta meg ünnepi gondolatait, és elmondta, hogy Tóth Éva bölcsődevezető vezeti majd az új bölcsődét. Ezt követően Süveges István főesperes és Ferenczy József lelkész megszentelte és megáldotta a az épületet.

Basky András, Lajosmizse polgármestere és az intézményfenntartó társulás elnöke is jelen volt az eseményen és ajándékkal kedveskedett a gyerekek számára.

Az átadást követően épület bejárást tartottak.

Az események sora nem merült ki az átadóban, mert sajnos a járványhelyzet miatt nyáron elmaradt a népszerű felsőlajosi falunap, de ezt szombaton délutántól késő estig tartó rendezvénnyel pótolta a településvezetés: előadók érkeztek és gyermekfoglalkozásokat is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában