Vinalia

2021.09.10. 08:25

Pörgős fesztivállal zárja a nyarat Baja

Hétvégén újra Vinalia-fesztivált rendeznek a Szentháromság téren. Tavaly sajnos elmaradt, de idén szeptember 10-12. között várnak mindenkit a szervezők Baja főterén a gasztro-kulturális eseményre, ahol a kiváló magyar borok mellett koktélokat és kézműves bonbonokat is kóstolhat a fesztiválozó. Éberfy István az esemény egyik szervezője az újdonságokról, a változásokról és a fellépőkről is tájékoztatta portálunkat.

Márton Anna

Fotó: Logó Ervin Photography

Hétvégén újra Vinalia-fesztivált rendeznek a Szentháromság téren. Éberfy István az esemény egyik szervezője az újdonságokról, a változásokról és a fellépőkről is tájékoztatta portálunkat.

– Szembeötlő, hogy a megszokott tavaszi rendezvény helyett szeptember 10-12. közé került át a fesztivál, aminek egyetlen oka a pandémia. A legnagyobb változás, hogy az időjárás – úgy tűnik – békét kötött velünk, mert tökéletes fesztiválidőre számíthatunk, ahogyan a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztiválon is – mondta Éberfy István.

Fontos megemlíteni, hogy színpadi oldalon újragondolták a hangtechnik-át, így – bár nem volt eddig sem panasz a rendezvényre – még annyi zajterhelés sem jut a város sűrűn lakott részeire mint eddig. A jelenlegi állás szerint 26 kiállító teszi tiszteletét 2021-ben a Vinalia – Bajai Borfesztiválon, melyek közül többen különleges programokkal készülnek, árulta el Éberfy István.

– Az osztriga sommelier különleges ételekkel és pezsgőkkel, valamint workshopokkal emeli a rendezvény nívóját, sok újdonságot megtudhat a látogató a habzó- és külföldi borok világáról egy kiváló szakértőtől, ugyanakkor koktélokkal és kézműves bonbonokkal is találkozhat a fesztiválozó, valamint a BeerBQ óta elmaradhatatlan gin tonic stand is színesíti a kínálatot. Az is megtalálja a számítását, aki a sajtok, esetleg a vadhúsok, sonkák vagy különleges hentesáruk világába szeretne nagyobb betekintést.

A fő tematika természetesen a kiváló magyar bor marad

– részletezte Éberfy István.

A fellépőket tekintve nagyon széles a kínálat. Pénteken fellép a Ferinek nem mindegy, Enyedi Sugárka Jazz Tett, valamint az estet Takáts Eszter MoJazzter zárja. Szombaton a Varga Dávid Quintett, a Ferenczy András-Géber Attila duó, illetve a Farkas József Trió szórakoztatja a nagyérdeműt. Vasárnap, szeptember 12-én Pátkai Rozina-PQR, Saya Noé (akkusztik session band) és a Galaxisok zárják a három napos gasztro-kulturális rendezvényt.

Az utolsó Vinaliahoz képest más lesz a beléptetés, hasonló, mint a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sörfesztiválon. A jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében a belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges, ami miatt a rendezvény területét bekerítik, továbbá belépőjegy vásárlásához kötik a rendezvényen történő részvételt.

Fotó: Logó Ervin Photography

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában