korszerűsítés

2021.09.15. 17:25

Megújult Ordas két utcája és a polgármesteri hivatal tetőzete is

Az ordasi polgármesteri hivatal épületének rendbe­ hozták a tetőzetét, de megújult a Táncsics és a Tölgyfa utca is.

Zsigmond Enikő

A Tölgyfa utca is új burkolat kapott

Fotó: Zsigmond Enikő

Az ordasi polgármesteri hivatal épülete 1900-ban épült, tetőhéjazata és szerkezete azóta nem került felújításra. A patinás épület a település életében kiemelt jelentőségű, székhelye az önkormányzatnak, a házi szociális gondozónak, a falugondnoki szolgálatnak, a II. Rákóczi Ferenc Polgárőr Egyesületnek és az Ordas Jövőjéért Közalapítványnak.

Az épület tetőfelújítása évek óta szükségszerű volt, hiszen a 120 éves apatin cseréphéjazata és tetőlécezete elöregedett, anyaga mállóvá vált, több helyen nagy kiterjedésű beázásokat okozva, amely következtében a tetőszerkezet gerendái helyenként elkorhadtak.

A paksi atomerőmű Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatának köszönhetően mindössze 10 százalék saját erő hozzátételével Ordas megvalósíthatott egy 10 milliós beruházást, elvégezték a meglévő teljes tetőhéjazat, tetőlécezet, ereszdeszkázat, korrodált bádogos szerkezetek teljes bontását, cseréjét, a szükséges javításokat több mint 400 négyzetméteres tetőfelületen. A munkákat környékbeli vállalkozók végezték.

Két utca burkolatcseréje is megvalósult egy Belügyminisztérium által kiírt pályázat jóvoltából.

Az elnyert 8 millió forintos összegből teljes hosszában megújulhatott a Táncsics és a Tölgyfa utca, különösen utóbbi felülete volt már nagyon kritikus, de mostantól már kátyúmentes úton közlekedhetnek ezeken az utcákon is.

Szabó Zsolt polgármester örömmel sorolta, hogy még nincs vége a sikeres pályázatoknak, a Magyar Falu Program segítségével új játszótér épülhet a községben. Szülők, pedagógusok, faluvezetők együtt választották ki és állították össze az eszközöket, melyek legyártása folyamatban van, várhatóan még ebben a hónapban megtörténik a telepítésük is.

A Tölgyfa utca is új burkolat kapott
Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában