galériával

2021.09.01. 15:08

Kétszintes épületszárnnyal bővítették a jánoshalmi iskolát

Közel hatszázmillió forintos pályázati forrásból kétszintes épületszárn­nyal, benne egy komplex természettudományi laborcentrummal, egy közösségi térrel, az udvaron pedig korszerűen felszerelt szabadidőparkkal bővült a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola, melyet hétfőn, az intézmény tanévnyitó ünnepségén adtak át.

Pozsgai Ákos

Fotó:

Az ünnepélyes átadáson Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy a családja Jánoshalmáról származott el, sok gyermekkori emlék fűzi a településhez, ezért szívesen jött el Jánoshalmára.

– A kormány célja az, hogy a köznevelési intézmények számára megfelelő infrastruktúrát teremtsen, segítve ezzel a pedagógusok munkáját.

Az elmúlt másfél esztendőben ez különösen nehéz volt, hiszen jelentős időszakokban az iskolán kívülre kényszerült a nevelő-­oktató munka, ennek ellenére a kormány nem állt le az iskolai fejlesztésekkel. Mintegy száztíz oktatási intézményt támogatott átlag félmilliárd forinttal ebben a fejlesztési csomagban, amiből több is jutott a Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskolának – emelte ki.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy míg a 2002 és 2010 közötti időszakban mindössze három iskolát tudtak felújítani a körzetben, addig az elmúlt valamivel több mint tíz esztendő alatt a térséghez tartozó huszonhárom településből tizenhét helyen folyt fejlesztés a térség iskoláiban, mintegy 9,5 milliárd forint értékben.

A jánoshalmi intézményben megvalósult nagyszabású fejlesztésről Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy az iskola egy új, kétszintes épületszárnnyal bővült, ahol egy komplex természettudományi laborcentrum kapott helyet a hozzá tartozó kiszolgálóhelységekkel.

Ez a szárny ad otthont a fiú- és lánytechnikateremnek, és ebben az épületrészben új öltözőket is kialakítottak a szükséges vizesblokkal együtt, valamint egy lift beépítésével megvalósult az intézmény teljes körű akadálymentesítése is.

Az iskolaépület egy másik szárnyához épült a négyszáz négyzetméteres közösségi tér is könyvtári olvasósarokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában