galériával

2021.09.04. 19:02

A hétvégén rendezték meg az Arany-Napokat Nagykőrösön

Péntektől vasárnapig tartóan rendezték meg a XXI. Nagykőrösi Arany-Napokat Nagykőrösön.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A programsorozat pénteki napján bemutatták az Arany János jegyzetei, 1859 című könyvet, majd Emberek, korok, pillanatok, avagy a gyűjthető múlt Aranytól napjainkig címmel nyílt földtudomány-történeti időszaki kiállítás Oláh Róbert helyi geográfus gyűjteményéből. Szintén az első napon az udvarszínházban Arany János: A nagyidai cigányok című darabját mutatták be a Csavar Színház közreműködésével, majd a Weiner Leó Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola tanárai zenéltek a múzeum udvarán.

Fotó: Bús Csaba

Szombat a már szokott módon a hagyományőrző felvonulással indult az Arany-út útvonalán, az Arany János utca 27. szám alól a Cifrakertig. A Cifrakertben a Polgárrá Fogadó Ünnepség keretében Nagykőrös polgárává fogadták a 2019. május 1. és 2021. április 30. között született gyermekeket. A fiatal polgárokat dr. Czira Szabolcs polgármester és Zsigó Róbert a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára köszöntötte. Zsigó Róbert hangsúlyozta, hogy a kormányzat a családokat tekinti a nemzet alapkövének és méltatta Nagykőrös családbarát településként szerzett érdemeit. Délután és este többek között Zoltán Erika, Tolvai Reni és Kasza Tibor adott koncertet Cifrakertben.

Főzőversennyel indul a vasárnap a Cifrakertben, ahol bemutatták a Batár Zsolt Botond-Dr. Kanyó Terézia szerzőpáros Kárpát-medence történelmi gasztronómiája című könyvét is. Délután az Animal Cannibals és a Kávészünet együttes adott koncertet és átadták a városi díjakat is. Este Vikidál Gyula, majd a Piramis együttes koncertezett. A kísérőprogramok közül kiemelendő a Fradi Kamion, ahol a Zöld-fehérek relikviáit tekinthették meg az érdeklődők. A Hagyományőrző Játékbirodalom és a Népművészek utcája is tartalmas időtöltést kínált a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában