galériával

2021.09.07. 11:28

Díszdiplomákat is átadtak a bajai főiskola tanévnyitóján

Hétfőn tartották meg a tanévnyitót a Bajai Eötvös József Főiskolában, ahol a díszdiplomákat is átadták.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bajai Eötvös József Főiskolán hétfőn tartott tanévnyitó- és díszdiploma-átadó ünnepségen dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor nyitotta meg a 2021/2022-es tanévet. A tanév hivatalosan csak most indult, de az oktatás már megkezdődött az elmúlt hetekben – mondta köszöntőjében a főiskola rektora, aki szólt arról is, hogy a nemzetiségi és idegennyelvi intézet sikeresen megrendezte augusztus utolsó napjaiban a 28. Nyári Akadémiát német, horvát és angol nyelven. Kitért arra is, hogy a nyári gólyatábor változatos programjairól a hallgatói önkormányzat gondoskodott. A leendő elsőéveseknek lehetőségük nyílt a főiskola épületeivel és Baja városával megismerkedni. Kiemelte továbbá, hogy mindenki örömére szolgál, hogy az energetikailag korszerűsített épületek rekonstrukciója külsőleg is folytatódik.

– Elkezdődött az A és C épületek tetőszerkezetének és homlokzatának megújítása – sorolta a főiskolát érintő infra­strukturális beruházásokat az intézmény vezetője.

Emlékeztetett arra is, hogy a járványügyi helyzet talán a gólyák számára volt a legnehezebb, mert online oktatással, a szokásosnál nehezebb körülmények között fejezték be középiskolai tanulmányaikat, új feltételekkel kellett készülniük az érettségire, a felvételire.

Díszdiplomákat is átadtak az ünnepségen
Fotó: Pozsgai Ákos

– Bízom abban, hogy az idei tanév kevesebb probléma elé állít bennünket, de ahogy eddig is megoldottuk a problémás helyzeteket, a továbbiakban is ezen leszünk. Reméljük, hogy a teljes tanévet személyes jelenlétű oktatással tudjuk végigvinni, de ha szükségessé válik, készen állunk az online tanításra – hangsúlyozta dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, aki elmondta azt is, hogy a főiskola gyakorlóhelyei is felkészültek a hallgatók fogadására. Hosszú távon számítanak a meglévő szoros szakmai együttműködésre a főiskola partnereivel.

Szép hagyomány, hogy a tanévnyitón adják át a díszdiplomát azoknak, akik sok évtizeddel ezelőtt kapták meg tanítói oklevelüket és hosszú pedagóguspálya áll mögöttük. Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor adta át a jubileumi oklevelet és a vele járó emlékplakettet. Arany díszoklevelet kapott Katanichné Páncsity Katalin, Takács Mátyás. Gyémánt díszoklevelet vett át Antal István Gábor, Berényi Tibor, dr. Zorn Antal, Szalay Gyula. Rubin díszoklevelet kapott dr. Juhász Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában