verseny

2021.09.16. 21:14

Bajnoki címekért küzdöttek a félegyházi Turul Koppányok

A napokban rendezték meg a Tűzmadár Versenysorozat harmadik fordulóját. A versenyen a Koppányok közül sokan állhattak dobogóra.

Sebestyén Hajnalka

A fiatal Koppányok is dobogóra állhattak

Forrás: Beküldött fotó

Kezdik visszanyerni régi erejüket a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület tagjai, köztük a diákkorosztály is. A világjárvány a csapatot is megviselte. Edzések és rendezvények maradtak el, anyagi források apadtak el. Úgy tűnik, mostanra a Koppányok Tűzmadara újra szárnyal, és minden eddiginél nagyobb erővel és összetartással végzik dolgukat, sziklaszilárd elhivatottsággal.

Ebben a hónapban egymást érik a dobogós helyezések. Először maguk rendezték meg a kiskunfélegyházi Parkerdőben a Tűzmadár Versenysorozat harmadik fordulóját, amely egyben a sorozat döntő megmérettetése is volt. A versenynapot megelőzően csapatépítés keretében tereprendezést végeztek a Koppányok, és kialakították mind a 24 célhelyet és lőállást, a különböző lőtávokkal.

A fiatal Koppányok is dobogóra állhattak

A jó hangulatú versenyen a Koppányok közül sokan állhattak dobogóra. Pusztai íj kategóriában 1. helyezett lett Fekete Katalin, Bicskeiné Csányi Mária, 2. helyezett Kovács Máté, Keserű Szilvia, 3. helyezett Patyi Norbert. Vadászreflexíj kategóriában 1. helyezést szerzett Zoboki Csenge, Kövecses Zsuzsanna, valamint 2. helyezést Tamáskovics Gyula.

A három forduló összesített eredménye alapján a következő bajnoki eredmények születtek. Pusztai íj kategória. Bajnoki 1. helyezettek: Zoboki Botond, Kovács Máté, Keserű Szilvia, Kurucz Orsolya, Szeibert Imre, Bicskeiné Csányi Mária. Bajnoki 2. helyezett: Tóth Mihály. Bajnoki 3. helyezett: Kis Csaba. Vadászreflexíj kategória. Bajnoki 1. helyezett: Zoboki Csenge. Bajnoki 3. helyezett: Balanyi Sándor.

A napokban pedig Turulmezőn jártak a Koppányok egy örömíjász versenyen. Vadászreflexíjjal Zoboki Csenge első lett, Balanyi Sándor a középmezőnyben végzett. Pusztai íjjal Fekete Katica az 1., Bicskeiné Csányi Mária a 3. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában