avatás

2021.08.31. 07:00

Nyolc kisgyermeket fogadhat a dusnoki minibölcsőde

Egykori dusnoki bölcsődések és óvodások közreműködésével felavatták, Kiss József, a település új plébánosa pedig felszentelte az új bölcsődei csoportszobát a község bölcsődéjében.

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

A település a megyei önkormányzat által irányított területfejlesztési programból nyert 30 millió forintos támogatást a fejlesztésre, aminek köszönhetően a minibölcsődében nyolc gyermeknek tudnak helyet biztosítani.

– Az épületben meglévő egyik óvodai csoportszoba lett átalakítva a minibölcsődei csoportnak. A csoportszobából közvetlen összekötés létesült a kapcsolódó vizesblokkal. A meglévő ablakokat kibontották és új ajtót építettek be, valamint a megmaradó nyílásokat befalazták. A fürdőszoba kapcsolódik a gyermeköltözőhöz, a csoportszobához, így megfelelő rálátást és hallótávolságot biztosít a gyermekek tevékenységének megfigyeléséhez. A fürdőszobai berendezési és felszerelési tárgyak elhelyezésénél figyelembe vettük a gyermekek életkori fejlettségét, méretét – számolt be Mészáros Bernadett, a bölcsőde szakmai vezetője.

Egykori dusnoki óvodások-bölcsődések is felléptek az avatón, mint például Pozsonyi Eszter és Fonyódi Júlia
Fotó: Tapodi Kálmán

A belső átalakítások mellett egy udvarrészt is kialakítottak a bölcsődéseknek, ahová új kültéri játékokat telepítettek. A pályázatnak köszönhetően új melegítőkonyha is létesült, gőztisztító, mosogató- és szárítógépet is vásároltak. – Fontosnak tartjuk, hogy a családok össze tudják hangolni a munkát és a karriert a gyermekvállalással. Mi lehetőséget és támogatást akarunk nekik adni ezen a területen, aminek újabb mérföldköve a most megvalósult fejlesztés is – fogalmazott az avatón Mindszenti István polgármester.

Egykori dusnoki óvodások-bölcsődések is felléptek az avatón, akik rác táncjátékot is bemutattak
Fotó: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában