bejárás

2021.08.30. 07:00

Két utca is megújult Ballószögön

A közelmúltban elkészült Zsíros dűlői út és a megújult Széchenyi utca bejárását tartották pénteken Ballószögön.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere elmondta, hogy az Ágasegyházi utat a településsel összekötő Zsíros dűlő két és fél kilométeres aszfaltját négy szakaszban újították fel. Az utolsó 750 méteres útszakasz a közelmúltban készült el, melyre a település 40 millió forintot nyert a Magyar Falu Programban, amit 13 millió forint önerővel egészített ki.

A júliusban elkezdett munkálatok során először az útalapot javították, majd kiszélesítették az utat a szakemberek.

A Széchenyi utca 1993-ban épült, a maitól eltérő technológiával. A nagy kamion- és buszforgalom miatt a folyamatos javítások ellenére igen rossz állapotba került. A Belügyminisztérium idei 20 millió forintos pályázata nyújtott lehetőséget a felújításra, a forráshoz 3,8 millió forint önerőt rendelt az önkormányzat. A pályázatban annyi tartalék volt, amiből a Vörösmarty utca végét is újraaszfaltozhatták.

A polgármester dr. Szeberényi Gyula Tamással, Kecskemét alpolgármesterével, dr. Mák Kornéllal, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökével és Fekete Tamással, a kivitelező Út-Ép-Ker 97 Kft. cégvezetőjével tartotta a bejárást.

Somogyi Lajos elmondta, hogy az esemény apropóját a szombaton Ballószögről rajtoló SZÉP Kihívás kerékpárverseny adta, amelynek versenyzői a Zsíros dűlő megújult, sima aszfaltján haladhatnak Ágasegyháza irányába.

Az elöljáró hangsúlyozta, hogy néhány éve még nem láttak volna lehetőséget a két út felújítására és a kormányzat kistelepülések számára nyújtott pályázati lehetőségeit méltatta.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában