közlekedés

2021.08.14. 08:06

Itt lassíthatják a közúti munkálatok a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a szombaton érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a szombati napra vonatkozóan:

Rendezvények:

Bács-Kiskun megyében, Baján, az 51-es főút Szent Antal utcai szakaszán lezárják a fél útpályát a kora esti órákban, kulturális rendezvény miatt.

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópályán,

– Ócsa és Inárcs között ma sövényvágó géplánc dolgozik. A Budapest felé tartó oldalon a belső sávot reggel fél 7-től délután fél 6-ig helyenként lezárják a 26-os és a 32-es km között.

– Kecskemétnél hidat javítanak. Röszke felé a külső- és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leálló sáv használható.

– Kecskemét és Kiskunfélegyháza között aszfaltoznak. Röszke felé a 98-as és a 105-ös km között a külső sávot lekerítették, csak a belső sáv használható.

Főutak

Baján átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmú csomópont kialakítása miatt mindkét főúton korlátozásra készüljenek!

Az 53-as főúton, Kiskőrös és Soltvadkert között burkolatot javítanak. A 30-as és a 34-es km között lezárták a fél útpályát.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Alsóbbrendű utak:

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es km között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek.

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es km között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös km-nél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamiontilalom:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 14-15.) szombaton 15.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik