dunavecse

2021.08.02. 18:19

Fejlesztik a vízelvezető rendszert

A beruházás a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 40 millió forintos támogatással valósul meg. A projekt befejezése szeptember végére várható.

Gulyás Sándor

– Az említett városrészen évek óta komoly gondot okozott a csapadékvíz elvezetése. Nagyobb esőzések esetén tűzoltóknak kellett kiszivattyúzni a vizet a lakóházak udvaráról, pincéiből, garázsaiból. Az ilyen jellegű probléma nem egyedi a város területén, így egy nagyszabású projekt kidolgozásába kezdett önkormányzatunk. A kivitelezési munkák költségeit pályázati forrásból kívánjuk finanszírozni. A munkák becsült költsége közel 200 millió forint – tájékoztatta hírportálunkat Vörös Sándor polgármester.

A tervek szerint haladnak a Vasút utca rekonstrukciós munkái. A beruházás több mint 26 millió forintba kerül.

A költségeket a Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” pályázatán elnyert 20 millió forintból, valamit 6,6 millió forint önerőből fizeti a város.

– A hatvanas évek elején leaszfaltozott Vasút utca 1991-ben került az önkormányzat tulajdonába. Jelentősebb javítás 2005-ben volt, mikor szintén emulziós szórással, kopóréteggel látták el a meglévő burkolatot a szakemberek. Az út forgalma két évvel később jelentősen megnövekedett. További forgalomnövekedést eredményezett, hogy 2011-ben az utcában található térségi ellátást biztosító szakorvosi rendelő jelentős bővítésen esett át. A jelenlegi útépítési munkálatokkal párhuzamosan a kapubejárók és a szegélyek javítása is megtörténik. A projekt részét képezi az utcában lévő közműaknák szintre emelése. A beruházás befejezési határideje december vége – tette hozzá Vörös Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában