kezdeményezés

2021.07.16. 07:00

Rockzenészek gyűjtötték össze a szemetet Lakiteleken

Elsősorban a fiatalokat szeretné megszólítani az a hiánypótló kezdeményezés, melynek során zenészek, zeneipari dolgozók fogtak össze a bolygóvédelemért, a környezettudatos mindennapokért.

baon.hu

Az eldobált cigarettacsikkeket és egyéb hulladékot szedték össze

Fotó: Bakó Mihály

A Rock the Planet egy olyan végtelenített minikampány-sorozat, amelynek célja felhívni a fesztiválozó fiatalok figyelmét a legégetőbb környezetvédelmi problémákra. A projekt lényege kézzelfoghatóbbá, hétköznapibbá, barátibbá tenni a környezetvédelmet, illetve hangsúlyozni a tudatosság és a fenntarthatóság fontosságát – nyilatkozta híportálunknak Kurcz Orsi főszervező. Azt szeretnék, ha a fiatalok megértenék, a környezetvédelem menő, és hogy a bolygóvédelem, a környezettudatosság könnyen a mindennapjainkba illeszthető. Kurcz Orsi­tól azt is megtudtuk, hogy a minikampányban olyan zeneiparban dolgozó fiatalok, zenészek, újságírók, fesztiválszervezők vesznek részt, akiknek fontos a bolygóvédelem és a környezettudatosság, vagyis a jövő.

– A cél érdekében a lehető legkülönfélébb és legkreatívabb módokon leszünk jelen az online és offline térben, elindítva ezzel egy teljesen újfajta, interaktív társadalmi kommunikációt a környezetvédelem témájában

– hangsúlyozta a főszervező, aki azt is elmondta, hogy kezdeményezésük a közelmúltban megrendezett Alpárfeszten debütált.

Az ország legzöldebb kisfesztiváljának keretében Lakiteleken, a Holt-Tisza partján gyűjtötték össze az eldobált cigarettacsikkeket és egyéb hulladékot. A tízfős csapat következő akciója Kapolcson, a Zöldudvarban lesz, ahol úgynevezett kreatív szemétszedést tartanak az ott fellépő zenészekkel. A szemétszedésen túl az újrahasznosítást helyezik előtérbe.

Próbálják megmutatni, hogy nem minden szemét szemét. A helyszínen összegyűjtött hulladékból használati és dísztárgyakat készítenek majd – részletezte Orsi. Hozzátette, számos ötletük van még: terveznek fővárosi szemétszedést, közös dalírást a témában, videóbeszélgetéseket zenészekkel és természetesen klímaszakértő bevonásával.

Az eldobált cigarettacsikkeket és egyéb hulladékot szedték össze
Fotó: Bakó Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában