jótékonyság

2021.07.19. 06:55

Rengeteg ajándékkal érkeztek Kalocsára a belga motorosok

Újabb külföldi csoport támogatja a Blue Knights LE MC Hungary III motorosklub karitatív törekvéseit. A brüsszeli testvérszervezetük tavaly óta gyűjtöget a régió rászoruló családjai számára, de a koronavírus-járvány miatt csak most tudták kézbesíteni az ezer ajándéktárgyat.

Gábor János

A Blue Knights LE MC Hungary III motorosklub tatgjai régóta jótékonykodnak

Fotó: Gábor János

A rendvédelmi dolgozókat és támogatóikat tömörítő nemzetközi klub flamand tagjai a héten négy hatalmas zsákkal és tucatnyi dobozzal érkeztek Kalocsára, hogy támogassák az itt tevékenykedő kéklovagok akcióját. A helyi motorosok mindig az év második felében szoktak ajándékokat gyűjteni a régió rászoruló gyermekeinek – ehhez csatlakoztak a külföldi támogatók, akik immáron rendszeres vendégei a városnak.

– Az év második felében folytatjuk a már tavaly is nagy sikert aratott plüssakciónkat. Ehhez a II-es számú belgiumi csapat járult hozzá egy hatalmas adománnyal

– számolt be hírportálunk érdeklődésére a hazai klub elnöke. Eperjesi György elárulta: a négy zsáknyi játék egyenesen Brüsszelből érkezett hozzájuk, és a kézbesítést az ottani csoport társalapítója, Patrik Moinil és párja, Iris személyesen vállalta.

– Nemzetközi klub vagyunk: ők látták a munkásságunkat, és nagyon tetszett nekik. Két éve találkoztunk velük először, azóta többször is jártak nálunk, legutóbb a múlt havi családi napunkon – idézte fel, hozzátéve: a belga motorosok lényegében hazajárnak Magyarországra, hiszen a nyári szabadságukat minden évben Siófok mellett, Balatonszabadin töltik.

A belga motorosok hazájuk fővárosában gyűjtöttek játékokat, kifejezetten a Kalocsa környéki gyerekeknek. A karitatív akciót eredetileg tavaly akarták lezárni, de a járvány miatt nem tudták kézbesíteni az adományokat. A közel egyéves csúszás során folyamatosan várták a csapattagok és szimpatizánsaik felajánlását, így végül több száz, vagy közel ezer plüssállattal és több doboznyi egyéb játékkal járultak hozzá a magyar csoport kezdeményezéséhez.

A klub vezetője elmondta: az elmúlt években kialakultak azok a jól bejáratott csatornák, amelyeken keresztül biztosan jó helyre tudják eljuttatni az ajándékokat.

A szétosztást az év utolsó harmadára tervezik – immáron nem csak Kalocsa környékén, hiszen a három évvel ezelőtt csatlakozott dunaszentgyörgyi tagjaiknak köszönhetően Tolna megyében is támogatnak családokat és intézményeket. Mint emlékezetes: a szekszárdi kórház koraszülöttosztályán épp’ ez év elején járt a Blue Knights plüsskommandója.

A héten érkezett külföldi szállítmány Eperjesi György szerint jól bizonyítja, hogy milyen jól működik a kéklovagok nemzetközi összefogása, ami egyre szorosabb tehát a magyar és a belgiumi tagság között. A flamand lovagok augusztusban és novemberben újra ellátogatnak Kalocsára, ahol rendszeresen vendégeskednek romániai és horvátországi egységek is. A Blue Kinghts LE MC Hungary III következő nagyszabású akciója várhatóan az ünnepeket megelőző cipősdoboz-akció lesz, de addig folytatják a gyermekrollerek és -kerékpárok ingyenes karbantartását, tudtuk meg a klubelnöktől.

A Blue Knights LE MC Hungary III motorosklub tatgjai régóta jótékonykodnak
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában