galériával

2021.07.11. 10:00

Gyermekeknek rendeztek horgászversenyt Tiszaalpáron

Horogra akadva címmel rendeztek gyermek-horgászversenyt az Alpári Holt-Tiszán. A jelentkezők három kategóriában indulhattak.

Szentirmay Tamás

Kétszázezer forintot nyert pályázaton a tiszaalpári önkormányzat abból a célból, hogy gyermekeknek rendezzenek horgászversenyt. Ennek megszervezésére és lebonyolítására az Alpári Horgász Egyesületet kérték fel. A többletköltséget pótolták, az indulóknak semmit sem kellett fizetniük.

– Sikerült összehozni negyvenhárom gyereket háromtól hatévesig. Hattól tíz, és tíztől tizennégy éves kategóriát hirdettünk – mondta Barta Lajos, az egyesület elnöke.

– Nagyon hangulatos és jó verseny volt, szerintem remekül sikerült a rendezvény. Úgy gondolom, hogy a szülők és kísérők is jól érezték magukat, és szerencsére az időjárás is remek volt. Többségében apró keszeget, törpeharcsát, egy-két kárászt, egy kis pontyot és gébet fogtak a gyerekek. Utóbbi nem őshonos, invazív halnak számít, nagyon erőszakos. Sajnos betelepült ide a holtágunkra is, gyökerek és kövek között él, ahol ragadozó nem is tudja elérni – tette hozzá Barta Lajos.

A gyerekek a partról pecázhattak, de akadt közöttük olyan, aki a kikötött csónakban, vagy egy stégen ült. A legfiatalabbak közül az öt legjobb kapott serleget, a másik két korosztály közül pedig az első három. Ezen felül minden gyermek kapott egy csomagot, amiben természetesen horgászattal kapcsolatos ajándékok – etetőanyag, zsebpeca, egy csomag csemegekukorica, és egy fából kivágott figura – voltak, több mint kétezer forint értékben. A legkisebbek reggel, a sorsolásnál még egy műanyag kacsát is átvehettek. Ezen kívül reggelivel, ebéddel és üdítővel is megkínálták az ifjú pecásokat.

Eredmények:

A 3-6 éves kategóriában első lett Török Áron, második Barta Jázmin, harmadik Kónya Gergely, negyedik Fekete Emma, ötödik Sipos Zoltán János.

A 6-10 éves kategóriában Török Krisztián végzett az első helyen, mögötte a második Kerekes Jázmin, harmadik pedig Zsigovics Áron Mihály.

A 10-14 éves kategóriában Szabó Máté bizonyult a legjobbnak, mögötte Mészáros Zsolt és Fazekas Zoltán végzett.

Legközelebb augusztus 20-án rendeznek horgászversenyt az Alpári Holt-Tiszán, ami az egyesület legnagyobb eseménye lesz, és amire két-háromszáz horgászt várnak. Kilátásban van még egy szeptember végi pályázatos verseny, amire gyermekek és felnőttek egyaránt nevezhetnek. Ezt törpeharcsa csapatfogó verseny címszó alatt szeretnék megrendezni, de a nevétől eltekintve, egyénileg is lehet majd rá nevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában