figyelemfelhívás

2021.07.20. 14:00

Balesetveszélyes a halasi csatorna hídja

Közműépítés, valamint két hídkorlát építése miatt egyelőre még tilos használni a Jókai út folytatásaként elkészült kerékpárutat és hidat, erre több helyen táblák is figyelmeztetnek, amit azonban a kerékpárosok többsége figyelmen kívül hagy.

Pozsgai Ákos

a_20210719_kerekparut_figyelmeztetes_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A figyelmeztető és tiltó táblák ellenére is ráhajtanak a biciklisek a Jókai utca és a Sóstó-­lakótelep között vezető, még épülőfélben lévő kerékpárútra. A nagyrészt elkészült, de még át nem adott és jelenleg is építési területen a kerékpárosok többsége figyelmetlenül hajt tovább. A Dong-éri-csatorna felett húzódó híd ráadásul balesetveszélyes is, mert a hídkorlátok még nem készültek el, erre táblák is figyelmeztetnek.

A kerékpárút Jókai utcai végén pedig közműépítés miatt még egy 15–20 méteres szakasz nem készült el, hogy utólag ne kelljen felvágni az új aszfaltot. A munka ezen a szakaszon jelenleg tovább folytatódik, a nyár végéig szeretnék befejezni – közölte Farkas Dániel, a halasi városháza kabinetfőnöke.

Kiskunhalas belterületén ezenkívül két szakaszon épült, illetve épül kerékpárút. A vasútállomás és a Thúry József utcai szakaszon van folyamatban kerékpárút-építés, amelynek a Bem utcai szakasza már elkészült. A munkálatok a Mátyás téren, a Thúry József utcán, a Hősök ligetében folynak, majd később a Kossuth utcán, a vasútállomás irányába is felvonulnak a munkagépek. A kórház előtt elkészült új parkoló körül már megépült az új kerékpárút is, itt és a többi szakaszon már a hatályos útügyi előírások szerint pirosra festik a forgalmasabb utakon áthaladó – kivéve az 53-as főutat, ahol közlekedési lámpa volt és lesz ezután is – kerékpársávokat, ami korábban nem volt jellemző Halason.

Tábla jelzi, hogy tilos a korlát nélküli hídra hajtani
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában