rendkívüli ülés

2021.06.15. 17:30

Több ponton módosították a költségvetést Lajosmizsén

Rendkívüli ülésen döntött kedden a lajosmizsei képviselő-testület az idei költségvetés módosításáról, mely több okból is szükségessé vált.

Horváth Péter

Külterületi helyi utak felújítására is pályázik a város

Fotó: Horváth Péter

Az önkormányzat pályázatot kíván benyújtani külterületi helyi utak fejlesztésére, ami eredetileg a Kinizsi major melletti dűlő Csikó bolt és a Kónya dűlő közötti szakaszának, valamint a Kónya dűlő M5 autópálya és a Bartal major közötti szakaszának burkolatmegerősítését és felújítását célozza. Mintegy 300 millió forintra pályáznának, öt százalék önerővel és az eredeti kiviteli tervek elkészítése összesen 13 millió forintba kerülne, amit saját forrásból fedezne az önkormányzat. Az ülést vezető dr. Adonyi Lajos alpolgármester elmondta, hogy nem valósulhatna meg egészében ebből a keretből a tervezett útszakaszok felújítása. Ami a rendelkezésre álló összeget figyelembe véve reális lehet, az a Csikó bolttól a Pusztatemplomig terjedő három kilométeres útszakasz, majd onnan jobbra további 700 méteres rész felújítása, ami rövidebb az eredetileg tervezettnél. Így azonban beleférnek a keretbe és a kiviteli tervek elkészítésének ára is csökkenne. A rendelettervezetet egyhangúlag elfogadta a testület.

A képviselő-testület döntött három térfigyelő kamera beszerzéséről is, melyeket a vasútállomás parkolóját figyelő meghibásodott kamerák helyett szerez be a város 660 ezer forint értékben. Az eredetileg tervezettnél több térfigyelő kamera telepítése szükséges a Zöld Város projekt keretében megújuló Iskola-tó óvoda felőli részén és a Városház téren.

A testület megszavazta, hogy további 14 kamerát vásároljanak, amire több mint másfél millió forintot különítenek el.

A képviselő-testület még egy 2019-es határozatában támogatta a Bácsvíz Zrt. által kezdeményezett víziközmű energiahatékonyságának fejlesztését, ami két régi búvárszivattyú cseréjét jelenti. A pályázat 50 százalékos finanszírozású, így az önkormányzatnak 3,175 millió forintot kell biztosítania. Ez 2019-es árszinten számított hozzájárulás, ami a közbeszerzési eljárás során változhat.

Előirányzatok is módosultak: több önkormányzati intézmény plusz finanszírozást kapott, amit beépítenek a költségvetésbe.

Külterületi helyi utak felújítására is pályázik a város
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában