program

2021.06.26. 16:53

Több évtizedes hagyomány az esélyegyenlőségi nap Halason

Megyénk minden részéről érkeztek vendégek a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Esélyegyenlőségi Napjára szombaton a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tornatermébe.

Mester-Horváth Nikolett

20210626, Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Esélyegyenlőségi Napja, Felsővárosi Általános Iskola, Kiskunhalas, Mester-Horváth Nikolett, Petőfi Népe, Bács-Kiskun

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Az összejövetelt szervező Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének elnöke, Tallérné Nyitrai Ilona örömét fejezte ki, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő nyári találkozójukat a járványügyi helyzet enyhülésének köszönhetően megtarthatják. Egyúttal tájékoztatta a jelenlévőket, hogy több program és kirándulási lehetőség is vár az egyesületi tagokra az idei évben.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének főtitkára, Szakály József arról beszélt a jelenlévőknek: szeretnének eljutni odáig, hogy a kormánnyal folyamatosan egyeztetve, a jogszabályokat, köztük a lakás-akadálymentesítési támogatást is, olyan szintre emeljék, ami az egyén igényeinek megfelelő.

– Továbbá, azt javaslom Önöknek a rokkantellátásokról szóló törvény módosítása kapcsán, hogy mérlegeljenek: valós kompenzációt jelent-e az Önök számára az egyszeri, ötszázezer forintos juttatás. Amennyiben úgy gondolják, hogy nem, akkor kérjék a felülvizsgálatot – fogalmazott a főtitkár.

Az esélyegyenlőségi napot Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta, a közel ötszáz főt számláló halasi egyesület az elmúlt tíz évben számos pályázatot nyújtott be, amivel közösségük életének színesítését, javítását célozták. Törekvéseiktől egy-egy sikertelen pályázat sem tántorította el őket, nagy lelkesedéssel tesznek meg mindent azért, hogy aktívan működjenek.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában