galériával

2021.06.23. 17:30

Szülői felajánlásból lett teljes a WiFi lefedettség a kecskeméti óvodában

Közel 340 ezer forintos felajánlást tett az ART TeleCom Kft., melynek köszönhetően kiküszöbölték a telefonos rendszerben jelentkező problémákat és teljessé tették a WiFi lefedettséget a kecskeméti Széchenyi sétányi óvodában.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Riczu Péter, a cég ügyvezetője a baon.hu-nak elmondta: mivel kisfia az óvodába járt, gyakran beszélgetett az óvónőkkel, és így tudta meg, hogy az intézmény dolgozói a telefonos rendszer hiányosságai miatt nem mindig tudják fogadni a hívásokat. Emellett időnként az is gondot okozott, hogy nem volt az óvoda egész területén WiFi, amely a szülőkkel való kapcsolattartást, a kommunikációt is kissé megnehezítette. Szintén jól jött volna a WiFi a járvány időszaka alatt, mikor az óvónők feladatokat készítettek és küldtek a gyerekeknek.

– Mivel úgyis a cégünk profiljába vág, a társadalmi felelősségvállalás jegyében felajánlottam, hogy térítésmentesen kiépítünk egy stabil, megbízható WiFi rendszert és fejlesztjük az ovi hagyományos telekommunikációs eszközparkját. Mindig büszkén mesélem más településen élő ismerőseimnek, barátaimnak, hogy nálunk Kecskeméten folyamatosak az oktatási-nevelési intézményi fejlesztések, létrehozunk újakat.

Ha társaságunk egy kicsivel is hozzá tud járulni ezen nevelési intézmények fejlődéséhez, ezáltal a dolgozók és a gyermekek mindennapjait meg tudjuk könnyíteni, már megéri.

Bízom abban, hogy jó példával szolgálunk mások előtt is, hiszen a gyermekeink jelentik a jövőnket – mondta Riczu Péter.

Az ART TeleCom Kft. ügyvezetője hozzátette: a kor elvárásainak és a meglévő IT- környezetnek megfelelő analóg DECT (vezeték nélküli, hordozható) telefonkészülékeket is biztosítottak, hogy az intézmény dolgozói ezeken is elérhetőek legyenek.

A felajánlást szerdán kis műsorral meg is ünnepelték az oviban, az ünnepségen részt vett Kőváriné Kis Katalin intézményvezető, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Engert Jakabné alpolgármester és Nemcsik Mátyás, a körzet önkormányzati képviselője.

Salacz László és Nemcsik Mátyás is kiemelte: az önkormányzati, állami támogatások mellett a nevelési-gondozási intézmények fejlesztésében az odajáró gyerekek szülei is nagy segítséget tudnak nyújtani, sőt a családok felajánlásai gyakran gyorsabbak, hatékonyabbak a problémák megoldásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában