helvécia

2021.06.05. 15:27

Egyadagos vakcinát adtak az oltóbuszon

Helvécián járt szombaton a Magyar Honvédség oltóbusza. Három település lakói az egyadagos Janssen vakcinát kapták meg.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A művelődési házhoz parkolt be a mobil oltóállomás, ahová a helvéciaikon túl a jakabszállásiakat és ballószögieket várták. Rajtuk kívül néhány kecskeméti is jelentkezett oltásért.

Az oltóbuszon dr. Kormos András orvos alezredes, a kecskeméti MH Egészségügyi Központ, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet vezető-helyettese végezte az oltásokat.

A mobil oltóállomásra regisztráció nélkül jöhettek az érdeklődők, akik helyben jelentkezhettek. Az adminisztrációt a művelődési házban végezték a szakemberek, majd a buszon történt a vakcina beadása.

Balogh Károly, Helvécia polgármester örömét fejezte ki, hogy helybe jött az oltóbusz, hiszen ez sokaknak nyújt segítséget. Egyrészt helyben elérhető lett, regisztráció nélkül. Másodsorban szombat lévén nem kell szabadságot kivenni, ráadásul a Janssen vakcina egyadagos, így nem kell még egy napot rászánni. Harmadsorban, azok, akik saját maguk nem tudták megoldani az oltásra való bejutást, azokat a tanyagondnok szállított be. Végül az oltóbusz arra is lehetőséget adott, hogy a kerekesszékes lakoshoz helybe is kimenjenek.

Szombat reggel egy francia állampolgár, a Kecskeméten élő és dolgozó Quentin Page is jelentkezett oltásra. Elmondta, nagyon örült a lehetőségnek, mert így gyorsan és könnyebben hozzájutott.

Ezen a hét végén eddig már két helyen találkozhatott a lakosság az oltóbusszal. Pénteken Nagybaracskán, szombaton Helvécián. Vasárnap pedig Szalkszentmártonban lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában