szabotázs

2021.06.21. 11:19

A rossz helyen parkoló autók nehezítik a kecskeméti burkolatfestést

Hiába jelöltek ki bójákkal egy pár négyzetméteres placcot Kecskeméten, hogy este parkolást tiltó festést kapjon, csak beállt oda egy autós, vélhetően a bójákat arrébb-, majd visszapakolva gépkocsija köré.

Hraskó István

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) posztolta hétfőn közösségi oldalán a fényképet. Mint írják, munkatársaik este 8 és hajnali 4 óra között festik fel, illetve újítják meg az útburkolati jeleket, hogy így se akadályozzák nappal a forgalmat. Előtte, napközben bójákkal és szalagokkal kerítik körül azt a munkaterületet, ahol este elkezdenék a festést, így szeretnék kiküszöbölni, hogy a parkoló autók meghiúsítsák az eltervezett munka elvégzését. A fotóból azonban úgy tűnik, egyeseknek még a bóják ellenére sem egyértelmű a jelzés – vagy igen, csak nem törődnek vele.

– A lezárt területek felügyeletére a Városrendészet munkatársai is fokozott figyelmet fordítanak, de kérjük a gépjármű-tulajdonosok szíves együttműködését is abban, hogy a mellékelt fotón látható eseteket megelőzzük, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az útburkolati jelek mielőbb megújulhassanak. Köszönjük megértésüket, együttműködésüket! – írta a KVÜ.

Az autó sofőrjét nem érdekelték a bóják
Fotó: KVÜ

Mint kiderítettük, a fénykép a Dobó körúti társasház hátsó oldalán készült, ahol a parkolást tiltó burkolati jeleket szerettek volna a KVÜ munkatársai felfesteni, hogy a társasház szemeteskonténerét könnyen meg lehessen közelíteni és üríteni. Úgy tudjuk, olyan esettel is többször találkoztak már, amikor a szalagot és a feliratot is eltávolította az illető, és csak azértis odaparkolt a lezárt területre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában