beruházás

2021.05.04. 16:40

Több megyei településen út menti kereszteket, templomokat újítanak fel

Bács-Kiskun megyében több településen megújulnak a templomok és a keresztek is.

Pozsgai Ákos

Felvételünkön a kelebiai római katolikus Krisztus Király temploma látható.

Fotó: Pozsgai Ákos

Közel 210 millió forint érkezik hazai kormányzati forrásból út menti keresztek, katolikus és református templomok, valamint egy zsinagóga felújítására Kecel, Kiskunhalas, Kiskunmajsa és Bácsalmás térségébe.

Idén is kiírta a kormány az Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások felhívást, amelynek köszönhetően határon innen és túl segítik az egyházi közösségeket, hogy többéves tervek válhassanak valóra.

Bács-Kiskun megye 4. és 5. számú választókerületében is számos vallási hely újulhat meg.

A keceli római katolikus templom, a bácsalmási római katolikus Szent Kereszt-templom, a bácsszőlősi római katolikus Szent Orbán-templom és a hajósi római katolikus templom, az imrehegyi római katolikus templom, a kelebiai római katolikus Krisztus Király-templom, a kunbajai római katolikus Rókus-kápolna, a mélykúti római katolikus Szent Joachim-templom, valamint a tázlári Felsőtelepi római katolikus templom felújítására külön-külön 14,9 millió forint érkezik.

A jánoshalmi római katolikus templom villamos­energia-ellátásának teljes cseréjére 4,1 millió forintot kap az egyházközség, míg a tompai római katolikus Szent Anna-templom felújítására 11,3 forintot biztosít a kormány.

A kiskunhalasi református templom külső homlokzatának felújítására 15 millió forintot kap a halasi református közösség és ugyanekkora összeg jut a kiskunhalasi zsinagóga külső homlokzatának felújítására és szigetelésére is.

A Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat a város belterületén, az 54. számú főút mentén lévő Kálvária-szoborcsoport felújítására kap 1 millió forintot.

A csólyospálosi római katolikus plébánia 5,3 millió forintot, a kiskunmajsai római katolikus plébánia 8,5 millió, míg a szanki római katolikus közösség 14,9 millió forintot kap felújítási munkálatokra.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában