Érsekcsanád

2021.05.15. 17:46

Népszerűek lettek a Duna-parti gasztrotúrák

A turisták ma már céltudatosan utaznak, előre kiválasztják a számukra tetsző éttermet is.

Márton Anna

Sok turista kerékpárral érkezik a Rév csárdába

Fotó: Márton Anna

Lassan tíz éve üzemelnek, specifikus részét célozták meg a vendéglátásnak, halban, halászlében erősek, de egyéb ételeket és minőségi italokat is kínálnak az ország tíz legjobb vidéki éttermei közzé került érsekcsanádi Rév Csárdában, a Duna-parton. A szakmai elismerést a Dining Guide étteremkalauztól kapták, még 2019-ben.

– Sokan nem tudják itt, a környéken, de aki a gasztronómiában elhivatott, az figyel, mert még aznap jöttek a gratulációk. Ma már céltudatosan érkeznek az emberek. Vannak, akik végigutazzák mind a tíz éttermet az országban, így tervezik az utazásaikat – tudtuk meg Tinusz Gábor tulajdonostól.

– Hét közben az üzleti utasok jönnek, hétvégén a kirándulók, akik gasztrotúrákat szerveznek. Ma ez nagyon divatos – mondta Tinuszné Végel Ágnes tulajdonos. Szerinte az emberek már nem úgy kirándulnak, hogy elutaznak egy helyre és valahol étkeznek, hanem kinézik, hogy hol fognak enni, és oda sokszor egy túra során vagy két keréken érkeznek.

Sok turista kerékpárral érkezik a Rév csárdába
Fotó: Márton Anna

– Hozzák a biciklijüket, a kenut, a családot és kirándulnak a környéken. Az ország minden részéről érkeznek turisták: Pestről, Nyíregyházáról, Debrecenből, Győrből, Békéscsabáról és Szegedről is sokan látogatnak hozzánk. Szeretik a bajai halászlevet. A környékről kevesebben érkeznek, hiszen itt mindenki megfőzi a maga halászlevét – fogalmazott Tinusz Gábor, aki elmondta, tapasztalata szerint újra beindult a turizmus. Már most tele vannak a hétvégék, a vendégeik tudják, hogy előre kell asztalt foglalni, másképp nem férnek be. A tulajdonosok beállnak a pultba, ők a pincérek is, és két szakács segíti a munkájukat. Mint mondták, nincs szakember-utánpótlás a környéken, pedig lenne rá igény.

Az aktuális szabályokat betartva érkeznek a vendégek, már a bejáratnál mindenki bemutatja a védettségi igazolványát.

– Mindenki ismeri az aktuális szabályokat és be is tartja azokat – mondta Tinuszné Végel Ágnes. Bár a Rév Csárdában nincs kerékpárpont, a sok bringásnak örülnek, mindenkinek segítenek, ha bekopog valamilyen problémával. Fogót, villáskulcsot, kerékpumpát, szigetelőszalagot is adnak, ha éppen arra van szükségük.

Tinusz Gábor és felesége, Tinuszné Végel Ágnes
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában