kecskemét / dominika

2021.05.21. 06:58

Egymillió forinttal a zsebében kezdi meg az egyéni játékot Herczeg-Kis Bálint

Csütörtökön fordulóponthoz érkezett az Exatlon harmadik évada: elkezdődött az egyéni játék, és nem is akárhogyan! Már az első nap pénznyereményért küzdhettek a versenyzők.

Morva Daniella

Forrás: TV2

Csütörtöktől egyéni versenyzőkként küzdenek a játékosok a végső célért, az Exatlon trófeájáért. A férfiak legjobb négy versenyzője Somhegyi Krisztián kiesésével körvonalazódott: az egyéni játékba került Herczeg-Kis Bálint, Wald Ákos, Kővári Viktor és Jósa Dániel. A lányok sorsa azonban még nem dőlt el, a legjobb négy fő személyéről a csütörtöki versenynap döntött volna. A verseny helyett viszont újabb sérülés miatti távozást jelentett be Palik László: Ujvári Izabellának is el kellett hagynia Dominikát. Ezzel eldőlt, a legjobb négy közé jutott Buzás Dorottya, Kőnig Anna, Szente Gréta és Halász Vivien.

A nyolc versenyzőnek innentől egy feladata van: az eddigiektől eltérően, magukért kell küzdeniük, egyéni versenyőkként.

Fotó: TV2

Az első egyéni játék máris egy jelentős tétért zajlott: egymillió forintot nyert egy férfi és egy női játékos. A futamokat úgy állították össze, hogy mindenki versenyezzen mindenkivel. A játékosok 3-3 életről indultak, és minden elveszített futammal veszítettek egy életet. A végén kettő maradt állva, akiknek személye túl sok meglepetést nem okozott, bár a férfi döntő igencsak izgalmasra sikeredett.

A férfiak közül elsőként Jósa Daninak fogytak el az életei, majd őt követte Wald Ákos. Herczeg-Kis Bálint a döntőt csapattársával, Kővári Viktorral vívta meg, aki három, míg a kecskeméti gimnazista egy élettel vágott neki a versenynek.

Hibának nem volt helye a döntő egyetlen futamán sem, ezt pedig a rutinos játékos, Bálint is pontosan tudta.

Több se kellett: háromszor egymás után megverte csapattársát, ezzel pedig megnyerte a csütörtöki nap áhított tétjét, az egymillió forintot.

– Jelenleg még én se nagyon fogom fel, hogy mi történt, főleg úgy, hogy 3-1-re vezetett Viktor. Kellett hozzá mentálisan egy kis erőnlét, hogy ezt ne engedjem el, hanem még erősebben álljak oda – vallott érzéseiről Bálint Gelencsér Timinek, majd hozzátette: minden futam előtt azon járt az esze, hogy muszáj nyernie, mert szeretné elvinni a barátnőjét egy utazásra, amikor hazaér.

– Figyelemmel követtem a mai napot, és biztos vagyok benne, hogy erős lesz a mezőny. Kíváncsian várom, hogy mi lesz, de biztosan nagy izgalmak várnak ránk – tette hozzá a győztes.

Bálint a villába érkezést követően elmondta, továbbra is felfoghatatlan számára, hogy egymillió forinttal gazdagabban térhetett vissza. Nem gondolta, hogy erre sor kerül, de örül, hogy a kékek ellen is futhatott, és hogy ilyen izgalmas és kiélezett harc zajlott köztük. Hozzátette: szerinte mindenki megérdemelte volna a díjat, de természetesen örül, hogy nyert.

– Nagyon fura érzés, hogy ezek az utolsó órák, amelyeket Kihívókként töltünk, mert aztán jönnek a Bajnokok.

Hatalmas öröm számomra, hogy itt van a három Kihívó-lány, és hogy összejött a tervünk, hogy hat fővel vonuljunk be a legjobbak közé. Ez egy pozitív visszajelzés, hogy a végén sikerült meghúznunk, és ennél jobban nem nagyon tudtuk volna kimaxolni. Szerintem erősek leszünk az egyéni játékban is – foglalta össze gondolatait Bálint.

A Kihívó és a Bajnok csapat ezzel végérvényesen megszűnt, a játékosok innentől magukért küzdenek. Ahhoz azonban, hogy mindenki számára biztosított legyen a felkészüléshez és pihenéshez szükséges körülmény, a csapatok összeköltöztek, ami azt jelentette, hogy a két versenyben maradt Bajnok (és Kempf Zozo) átköltözött a villába, ahol a kékek kitörő örömmel fogadták őket.

Bálint első benyomása szerint a Bajnokok mind jókedélyű, mosolygós emberek, akik mindenképpen jó hangulatot hoznak a villába, ezért úgy gondolja, jó csapatot alkotnak majd.

Zozo és Dave ötlete nyomán a versenyzők időkapszulát rejtettek el a villában, amelyben mindenki leírta, kit vár a döntőbe, és mit üzen a finalistáknak. Az üzeneteket csak a döntősök nyithatják majd ki és olvashatják fel. Erre azonban már nem kell sokat várnunk, ugyanis hamarosan véget ér az Exatlon harmadik évada, és kiderül, ki viszi haza a fődíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában