közlekedés

2021.04.13. 18:34

Többhetes útlezárásra lehet számítani Kalocsán

Kalocsán útépítési munkálatok kezdődnek meg a Szent István király úton.

Gábor János

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Várhatóan több hétig tartó útépítési munkálatok kezdődnek a centrumot átszelő Szent István király úton. A Nicolas Schöffer Gyűjtemény közelében vezetik be a félpályás korlátozást addig, amíg el nem készül az 51-es főúttól a sétálóutcáig tartó több száz méteres szakasz első gyalogátkelőhelye. Azzal, hogy az építmény enyhén ki is emelkedik majd az útburkolatból, a városközpontban viszonylag gyakran előforduló gyorsulási versenyeknek is elejét veszik, kommentálta a beruházást dr. Körmendy Szabolcs, a választókerület önkormányzati képviselője.

A városatya közölte: régi igénye már a lakosságnak, hogy a rendkívül forgalmas, üzletekkel szegélyezett útszakaszon létesüljön egy biztonságos gyalogátkelőhely, hiszen eddig szinte mindenki szabálytalanul sietett át az utca egyik oldaláról a másikra, ha a célállomásától távol talált parkolót. A várakozóhelyekre vonatkozóan egyébként szintén vannak tervei a városnak: a jövőben várható, hogy itt is létesítenek egy időkorlátos parkolózónát.

A gyalogátkelőhellyel kapcsolatos munkálatok miatt április 12-től vezetik be a félpályás lezárást, ami várhatóan a hónap végéig fog tartani – mondta Körmendy Szabolcs.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában