tervek

2021.04.23. 07:00

Szervezik a Kalocsai Paprikafesztivált

Bíznak abban, hogy idén már megtarthatják a Paprikafesztivált.

Gábor János

Forrás: Archív felvétel

Különböző háttéregyeztetéseken és találkozókon már javában zajlik a tavaly lefújt Kalocsai Paprikafesztivál szervezése – jelentette be a munkával megbízott Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. vezetése. A nemrég alakult és több mint százmillió forintos állami támogatásban részesült önkormányzati cég annak szellemében kezdi meg a munkát, hogy hosszú távon országos rangra emelje a rendezvényt.

– Talán azt lehet mondani, hogy a járványügyi helyzetnek olyan szakaszába lépünk, amikor az oltások már kellő magabiztosságot adhatnak nekünk, rendezvényszervezőknek. Elkezdhetünk gondolkodni a jövőről – értékelte a helyzetet Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. igazgatója.

– Mindannyian fontosnak tartjuk azt, hogy az életünk újra a régi mederbe kerülhessen vissza, illetve elkezdjünk azon dolgozni, hogy a régi életünket hogyan építsük vissza a Covid előtti szintre – fogalmazott.

Zsikó Zoltán megerősítette: az önkormányzati cég megkezdte a Kalocsai Paprikafesztivál szervezését, ami biztosan eltér majd a megszokottól, hiszen azzal a nem titkolt igénnyel vágnak neki, hogy idővel az ország egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé bővítsék. A cégvezető a központi témát, a kalocsai paprikát mint hungarikumot elég erősnek tartja ahhoz, hogy nagyszabású terveket építhessenek köré.

– Konkrétumokat, például azt, hogy kik lesznek a fellépők, egyelőre nem szeretnék elárulni, de biztosíthatom a közönséget arról, hogyha a járványügyi szabályok, illetve az egészség és az emberi élet védelme lehetővé teszi, akkor több nagyszínpadon országos hírű fellépők színesítik majd a rendezvényt – mondta. Hozzátette: az

olyan hagyományos programelemeket, mint a Paprikás Ételek Főzőversenye, mindenképpen megőrzik a programban, hiszen ezek tették igazán ismertté a fesztivált.

A szándék tehát nem a teljes reformálás, hanem a bővítés, a mind nagyobb országos ismertség elérése érdekében. A további részletek ismertetéséről egy, a polgármesterrel közös sajtótájékoztatón fog beszámolni, ígérte, hozzátéve: „a startpisztoly eldördült”, vagyis a háttérmunka már elkezdődött.

– Bízunk abban, hogy minden körülmény lehetővé teszi majd ennek a rendezvénynek a megszervezését. Addig is azt üzenném mindenkinek: vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra, és minél többen oltassák be magukat – tette hozzá.

A Paprikás Ételek Főzőversenye marad a programban
Fotó: Archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában