Önkormányzati támogatást adnának az árván, félárván maradt gyerekeknek

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére a jövőben önkormányzati támogatást kaphatnak az árván, félárván maradt gyermekek Kecskeméten.

Hraskó István

A polgármester hétfőn beszélt Kecskemét 2021-es büdzséjéről, amely a héten már hatályba is lép

Fotó: Hraskó István

A részleteket tartalmazó új rendelet előkészítése megkezdődött. A segítség azoknak a 18 év alatti, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező 26 év alatti kecskeméti gyermekeknek, fiataloknak jár majd, akik egyik, vagy mindkét szülőjüket 2020. február 28-át követően veszítették el. A támogatás várhatóan május 1-jétől lesz igényelhető – közölte Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője.

A polgármester arra kéri a lakosságot, hogy aki teheti, az továbbra is támogassa a városvezetők által tavaly létrehozott veszélyalapot. Az alap forrásaiból szintén segítséget kaphatnak az árván maradt gyermekek, fiatalok is. Számlaszám: Városi Szociális Közalapítvány, 11732002-20322144 (közlemény: Veszélyalap).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában