fejlesztés

2021.04.07. 19:41

Megépült a skate-park, egyre több a sportolási lehetőség Kalocsán

Hivatalosan is kész a skate-park a buborékcsarnok mellett Kalocsán.

Gábor János

A műszaki átadás-átvételi eljárás befejezésével március 31-én lezárult a Skate-park Kalocsán című európai uniós pályázat, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből valósított meg a város, tudatta közleményben Kalocsa Város Önkormányzata. A Molnár Ferenc Sport- és Szabadidő Központ buborékcsarnoka mellett felépített pályára még az előző városvezetés idején nyújtottak be pályázatot a helyi közösségfejlesztési stratégia részeként.

A városháza megírta: a projekt célja az volt, hogy Kalocsa sportolási lehetőségeinek palettája még színesebb legyen, és maga a park azok találkozóhelyévé váljon, akik jelenleg a város közterületein hódolnak kedves sportjuknak. A pálya egy olyan, eddig a helyi sportélettől szeparált közösséget vont be a városi sport vérkeringésébe, akik az általuk képviselt sportban egyénileg tudnak eredményeket elérni, fejlődést bemutatni, fűzték hozzá.

A megvalósításnál fontos cél volt, hogy közterületről könnyen megközelíthető legyen (körülbelül 20 méterre található a főbejárattól), és megmaradjanak a terület beépíthetőségében rejlő tartalékok, illetve a későbbi bővítések lehetőségek. A skate-park jelenleg 25x12-es, 300 négyzetméteres alapterületű, úgynevezett alépítmény, speciális bevonatú, nagy ellenálló képességű csiszolt beton fogadófelülettel. Erre telepítették az egyedi gyártású, fémvázas, üvegszál erősítésű, nagy teherbírású műgyantás lemezborítású elemeket.

A 11,5 millió forint értékű fejlesztésnek köszönhetően az eddig a város különböző területein sportoló fiatalok egy adott helyszínen, ellenőrzött körülmények között használhatják az extrém sportok eszközeit.

Rollerezni is lehet a parkban
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában