ünnep

2021.04.02. 07:00

Már hagyománnyá vált a húsvéti faludíszítés Városföldön

A városföldi művelődési ház dolgozói húsvéti hangulatba öltöztették a központi teret.

Sebestyén Hajnalka

A díszlet megvalósítói (balról jobbra): Patkós Istvánné, Tóthné Vén Nikolett és Kovács Edit

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A településen működő művelődési ház dolgozói csodaszép húsvéti dekorációval lepték meg az ott élőket. A fára azonban még bárki elhelyezheti a maga készítette húsvéti tojást, és locsolóverseket is várnak. A gyerekeket, fiatalokat és az örök fiatalokat is arra ösztönzik, éljenek a lehetőséggel, ápolják együtt a húsvét hagyományait.

– A húsvéti faludíszítés már hagyomány községünkben – tudtuk meg Tóthné Vén Nikolett intézményvezetőtől, aki az egész folyamatot koordinálta. Két segítőtársa Kovács Edit és Patkós Istvánné volt.

– Az előző években szép számban jelentkeztek önkéntesek, gyerekek és felnőttek a húsvéti faludíszítésre, de idén a vírus miatt sajnos nem tudtuk fogadni a segítő kezeket. Mi magunk varázsoltuk ünnepivé a központi teret, nagy lelkesedéssel. Minden évben vannak új ötleteink, melyekkel bővítjük a már meglévő díszeket, kellékeket. Ezúttal több nyuszival és óriástojással gazdagodott a díszlet, melyek közül az egyik nyuszi mérete meghaladja a 4,5 métert – árulta el a helyi művelődési ház vezetője.

A közösségi ünneplésbe szeretnék a helyi családokat, gyerekeket is bevonni.

– A járványügyi szabályok nem nagy teret engednek, de azt találtuk ki, hogy egy kisebb fát szabadon hagyunk, ahová egy-egy szépen kifestett hímes tojást bárki feltehet. Ezenkívül várjuk a locsolóverseket is! Aki szívesen szerepelne és tud egy jó kis frappáns locsolóverset, azt szívesen fogadjuk. Videóra vegyék fel, és töltsék fel könyvtárunk Facebook-oldalára. Lehet otthon, vagy a parkban felállított óriástojás mellől szavalni a locsolóverset – tette hozzá végül Tóthné Vén Nikolett.

A díszlet megvalósítói (balról jobbra): Patkós Istvánné, Tóthné Vén Nikolett és Kovács Edit
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában