pályázat

2021.04.04. 17:31

Keresik a halasi Csipke Gyógyfürdő tervezőjét

Az önkormányzat a napokban kiírta a tervezett fürdő­komplexum kiviteli tervezési feladataira szóló közbeszerzési pályázatot. A nyertes feladata lesz a gyógy-, élmény- és termálfürdő, a sport- és tanuszoda, valamint az apartman­házakkal is rendelkező kemping terveinek az elkészítése.

Pozsgai Ákos

A kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó pályázatokat április 23-ig várják, és a nyertesnek 120 nap áll majd a rendelkezésére a munka elvégzésére.

A városban az ötvenes években találtak termálvizet, erre alapozva 1958-ban megnyitották az első fürdőt. A feltörő víz 1983-ban kapott gyógyvízminősítést, a fürdő és környezete 2016 óta számít gyógyhelynek. Az önkormányzat a termálfürdőt jelentősen kibővítené, az új fürdőkomplexum a Csipke Gyógyfürdő nevet kapná.

Félmilliárd forint állami forráshoz jutott a város, ebből az összegből finanszírozzák a kiviteli tervek elkészítését, valamint a beruházás nulladik lépéseként új termálkutat fúrtak a biztonságos vízellátás érdekében. Az új gyógyfürdő-komplexum teljes értéke meghaladja majd a húszmilliárd forintot, a beruházás ténylegesen 2022-ben veheti kezdetét, és a tervek szerint 2023-ra meg is épülhet.

Sok egyéb mellett az élményfürdőben lesz sodrófolyosós élménymedence, jakuzzi, gyermek-élmény- és -pancsoló­meden­ce, csúszda, illetve három különböző hőmérsékletű gyógymedence. Lesz szauna, helyet kap egy merülő- és egy pezsgőmedence is. Az úszócsarnokban verseny- és tanmedence épül, valamint a kültéren toronyugró és úszómedence is.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában