parkosítás

2021.04.17. 06:55

Facsemetéket ültettek a szalkszentmártoni temetőbe

A szalkszentmártoni önkormányzat tizenöt földlabdás nyírfát igényelt a község temetőjének fejlesztésére, parkosítására.

Gulyás Sándor

Fásítás Szalkszentmárton Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Kapott fotó 2021/04/16

A tavalyi évben településfásítási kampány indult az Agrárminisztérium programja keretében a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kivitelezésével. A szalkszentmártoni önkormányzat tizenöt földlabdás nyírfát igényelt a község temetőjének fejlesztésére, parkosítására.

A konténeres, illetve földlabdás 2-4 méter magasságú fácskákat pénteken ültették el a Magyar Falu program pályázatán elnyert támogatás segítségével létesített szóróurna melletti területre. A csemetéket, a telepítéshez szükséges karókat és mulcsot a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. szállította a helyszínre. A település zöldítéséhez dr. Salacz László országgyűlési képviselő, az önkormányzat képviselői, munkatársai, a KEFAG Zrt. erdészei, valamint a közfoglalkoztatási programban részt vevők járultak hozzá.

– Önkormányzatunk mindig is kiemelt figyelmet szentelt a község temetőjére, a szolgáltatások minőségének javítására. A sírkert gondozása, karbantartása folyamatosan történik. A közelmúltban saját költségvetésünk terhére felújítottuk a ravatalozót, vásároltunk egy új halottashűtőt – mondta el hírportálunk érdeklődésére Káposztás Tibor polgármester.

Fásítás Szalkszentmárton Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában