építkezés

2021.04.08. 10:56

Az év végére készül el az új kiskunhalasi buszállomás

Az év végére készül el Kiskunhalason az új központi buszállomás.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A kitűzött ütemtervnek megfelelően halad az új központi buszállomás építése Kiskunhalason, már a falakat húzzák a munkások. A beruházás a szükséges fedett peronokkal együtt az év végére készül el.

A halasi önkormányzat euró­pai uniós és állami pályázaton nyert félmilliárd forintot a város komplex közlekedésfejlesztésére. A projekt legnagyobb eleme a Május 1. téri új központi buszpályaudvar építése, amelyre közel nettó 310 millió forintot költ a város.

A beruházás kivitelezési szerződését tavaly decemberben, az elhúzódó közbeszerzési eljárás eredményhirdetése után írta alá Fülöp Róbert polgármester az építést végző kiskunhalasi székhelyű Modinvest Kft. ügyvezető igazgatójával, ifj. Németh Miklóssal.

A tényleges munkálatok a közel hatvanéves régi buszállomás épületének bontásával január közepén kezdődtek el, az épület mellett a régi buszbeállókat is elbontották. Teljesen új buszpályaudvar épül, utasváróval, forgalomirányítási irodával, pihenő- és szociális helyiségekkel.

Új buszbeállásokat alakítanak ki, a peronok fedettek lesznek és új utak épülnek, valamint új zöldterületet alakítanak ki.

A területen lévő új közműhálózat, valamint a főépület alapozási munkálatai folytak az elmúlt hetekben. Néhány napja a helyére emelték az utasváró vasszerkezeti elemeit és megkezdődött a falak építése is, napokon belül láthatóvá válik az új buszállomás épületének formája.

– Az új buszpályaudvar építése nemcsak a halasiaknak, de a térség szempontjából is kiemelt jelentőségű, hiszen a napi többezres utasforgalom is megköveteli, hogy egy korszerű és látványában is impozáns központi buszállomása legyen Halasnak – mondta korábban Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

Megkezdődött a falak építése, napokon belül láthatóvá válik az új épület formája
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában